Nem sokszor, de használom ! Szakácskönyvemben találtam ezt a házilag is elkészíthető módszert Nekem szárított tárkonyom volt itthon azt használtam próba-szerencse alapon.
Hozzávalók és elkészítése: 3 teáskanál tárkonyt pohárba tettem ráöntöttem 3 cent tiszta alkoholt így hagytam 1/2 órát majd az egészre öntöttem 1,5 dl 15% ecetet. Pár nap múlva lehet használni és a hiányzó mennyiséget ecettel pótolni. Kicsi kényelmetlenség az én szárított tárkony felhasználásomnál hogy ha használom akkor előbb le kell szűrni!
Sok sikert és használd egészséggel !
Az elmúlt években egy egyszerűbb változatot is elkészítettem ami szintén jól bevált: 10 %-os ecetet használok hozzá kb. 1 dl és 2 - teáskanál szárított tárkonyt és 1 teáskanál bazsalikomot teszek hozzá ezt befőttes üvegbe 2-3 napig áztatom majd leszűröm és hűvös helyen tárolom.
Nekem van a kertben zöld tárkony,szeretem krumplilevesbe.:)
VálaszTörléste mire használod az eceteset?
Mamka de jó is ha csak a kertbe kell kimenni érte! Általában én száraz fűszer formájában használom. Pár receptnél találkoztam a tárkonyecet használatával és úgy gondoltam boltból erre a kevés alkalomra nem veszek inkább ezt próbálom ki:)
VálaszTörlés