Oldalak

2025. március 26., szerda

Gyors császármorzsa

Hasonlót már készítettem bár annak más volt az elnevezése, de most az  itt talált recept  alapján kevesebb mennyiségből elkészítettem ismét😉

Hozzávalók: 1 db tojás, 3 dkg kristálycukor, csipet só, kis darab citrom reszelt héja, 1 teáskanál vanília cukor, 1 dl tej, 14 dkg finomliszt. kevés sertészsír.

🌺

Elkészítése : A tojást a kétféle cukorral  elkevertem hozzátettem  citrom reszelt héját, csipet sót, tejet és végül a lisztet.  Simára kevertem a tésztát ezután edénybe  tett  melegített zsírba borítottam a masszát.  Két fakanál segítségével  mikor már sült a tészta alja  elkezdtem  szétszedni apróra végül kicsit pirulni hagytam. Porcukorral szórtam meg és baracklekvárt tettem  hozzá😋 

Jó étvágyat kívánok !

10 megjegyzés:

  1. Ismét finom ebéded volt! Mi is szeretjük, ha nincs ötletem, hogy mi legyen ebéd, vagy csak kevés időm van a főzésre, akkor nálunk is császármorzsa a második fogás egy leves után.
    Én mindig fele-fele grízből és réteslisztből készítem, amúgy hasonló a tiedhez. Ja, és citromhéj nincs benne, de legközelebb kipróbálom majd, biztos nagyon jó benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati köszönöm nekem is krumplileves utáni második fogás volt. Egyszer egy "Ízőrzős" változatban készítettem el az grízből készült érdekes neve volt Cicvara.

      Törlés
  2. Nagyon egyszerű, és finom császármorzsát készítettél. Régen ha megkívántuk, én is ezt a lisztes változatot csináltam, mert ezt nem kell pihentetni.A lekvárral nagyon finom....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gizi köszönöm, valóban gyorsan elkészül és finom.

      Törlés
  3. Én mindig darával készítem, olaj, és ha gyerek/unoka/ is volt , akkor sok mazsola benne..Citrom meg ha van ép itthon, lekvár, és fahéjas cukor.Ehhez az ételhez, mindig tartozott hosszú mese, rettenetesen rossz evő volt.../királykisasszony meg a császár/...Szép emlék... Most már nálunk is a leves mellé, mese nélkül...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most ezt próbaként készítettem csak liszttel, de darával is elkészítettem már. Örülök hogy régi szép emlékek jutottak eszedbe, azért most is mesélhettek a leves mellé készített császármorzsa falatozása közben is😊

      Törlés
  4. Nos, igen, a grízes változat az ismertebb , liszttel még én se készítettem - de hát...mindig lehet variálni a hozzávalókkal....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért tettem egy próbát mert a lisztes változatra kíváncsi voltam. Köszi Mari

      Törlés
  5. Nahát! Én is most készítettem. Hamarosan felkerül a blogba. Életemben csak egyszer készítettem, de nem sikerült. Most találtam egy jobbnak tűnő receptet, és azzal működött. Kár, hogy nem láttam a tiedet előbb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsian várom milyen lett , de biztos finom volt az is. Különböző elnevezéssel már készítettem de örülök hogy ezt is elkészítettem. Köszi Ani.

      Törlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)