Hozzávalók: 1 tojás, 15 dkg. porcukor, 18 dkg. margarin, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg. tisztított mogyoró, 10 dkg aszalt vagy cukrozott gyümölcs, 5 dkg. mazsola, 23 dkg. rétesliszt, 1 zacskó sütőpor, 1 csapott mokkáskanál só, 5 db tojásfehérje , a forma kikenéséhez:2 dkg. margarin 2 evőkanál liszt.
Elkészítése: A tojást porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverem, majd az olvasztott de nem forró margarinnal tovább keverem. A csokoládét, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt kis kockákra vágom majd a mazsolával együtt ( amit szintén apróra vágok) hozzáadom. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan- nehogy összetörjön- a gyümölcsös masszába forgatom. Őzgerincformát margarinnal kikenem belisztezem és a masszát egyenletesen belesimítom. Előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50' sütöm. A formában hagyom kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)