Hozzávalók: 25 dkg tarhonya,2 pár virsli karikára vágva , lecsóhoz: vöröshagyma, paprika, paradicsom, só, bors, pirospaprika, csípős paprika. olaj.
🌺
Elkészítése: A tarhonyát kevés olajon megpirítom majd felöntöm annyi vízzel hogy jól ellepje teszek bele sót késhegynyi borsot és apróra vágott petrezselymet. Mikor már főni kezd lefedem és elzárom alatta a gázt hogy a párába puhuljon meg. Kb. 20'
A lecsót elkészítem szokásos módon. Megforrósítom az olajat a felkarikázott hagymát beleteszem amit meg- dinsztelek, ebbe teszem a földarabolt paprikát, paradicsomot, ízesítem pirospaprikával, borssal. sóval és kevés csípős paprikával. Kevés vizet öntök rá mikor már fő akkor teszem bele a felkarikázott virslit aminek előzőleg a bőrét lehúztam. Kevés ideig még főzöm majd tálalható.
Jó étvágyat kívánok !
📌A befőzéseim már csak lecsóra korlátozódtak azt is csak augusztus végén szoktam készíteni. Téli időszakban nagy hasznát veszem pld. ennél az ételnél is , hisz csak a dinsztelt hagymára fél üveg lecsót ráteszek és nagyon finom!
Ezer éve nem ettem tarhonyát!!
VálaszTörlésPont valami lecsóson gondolkodtam és van egy félzsák tarhonyánk is... :) Köszönöm a receptet és még a lecsóeltevésen is elgondolkozom... milyen jó lenne télen egy kis natúrhúsra gyorsan ráborítva, összesütve...! :)
VálaszTörlésAnazár: mi az akadálya?
VálaszTörlésSzáva: üdvözöllek! Örülök hogy tudtam ötletet adni neked! Felfogom tenni a lecsó eltevését is nagyon könnyü a receptem meglátod!
Úgy látszik most mindenki lecsót készít, és ahány blog annyi féle a lecsó.
VálaszTörlésEz pont így a kedvencem! Mármint a lecsót leginkább tarhonyával szeretem! :)) Én egy pici füstölt kolbászt szoktam még beletenni, ad egy kis plusz ízt neki, na és persze a férjem azzal szívesebben megeszi (nem szereti a lecsót). :)
VálaszTörlésKati: észrevettem én is , de ebben az a jó, mindenki saját szája íze szerint készíti!
VálaszTörlésegycsipet: előfordúl hogy én is nem virslit, hanem kolbászt teszek bele!
Igeeeeeeen :)
VálaszTörlésBianka: látom szereted?
VálaszTörlés