Hozzávalók: Zöldbab, /friss vagy fagyasztott/, olaj, liszt, pirospaprika, bors, só, tejföl.Kevés kapor.
💢
Elkészítése: Friss zöldbab esetében megpucolom , földarabolom, megmosom .Nagy fazékba teszem a babot amire vizet öntök sót teszek hozzá. Mikor már puhára főtt a bab, elkészítem a rántást és fölengedem vele a levest. Kevés főzés után a tejfölbe teszek 1 kanál lisztet jól elkeverem és a levesbe belekeverve főzöm még egy kicsit. Kevés morzsolt kaprot teszek a levesbe főzés közben.
Jó étvágyat!
📌Nyári időszakban friss babot használok , télen viszont a fagyasztott kiszerelést használom !
Anyum is így készíti, de ő más zöldségeket, répát és krumplit is szokott tenni bele. Lehet, hogy legközelebb megpróbálkozom a levessel, még az is lehet, hogy tényleg megszeretjük azt a babot. :))
VálaszTörlésegycsipet: Üdvözöllek! Próbáld ki másképpen is hátha az jobban bejön ízre.Így ahogy én készítem nagyon finom hidegen is.
VálaszTörlés