Hozzávalók: 60 dkg. sertés oldalas, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, zsír, só, őrölt bors, csípős paprika, fél zöldpaprika .
Elkészítése: Az oldalast feldarabolom. Zsírt felforrósítom majd beleteszem a húst fehéredésig sütöm, forgatom, majd a vöröshagymát felkarikázva és a fokhagymát feldarabolva ráteszem megszórom őrölt borssal, sóval kevés csípős paprikával bele teszem a zöldpaprikát és felöntöm vízzel . Lefedve főzöm, mikor már kezd puhulni a hús teszek rá még több zsírt és akkor már fedő nélkül megsütöm zsírjára.
Hozzá most csak sós vízben főtt krumplit , leszűrve áttörve készítettem. Hozzá uborkát ettünk.
Jó étvágyat!
Jaaajj..ne írj ilyen finomságokról -guszta képekkel, mert csorog a nyálam...
VálaszTörlésGyönyörű a kisunokád, mindig elcsodálkozom milyen szép, mikor az oldaladon járok.
Régen készítettem már sült oldalast, most aztán meg jól megkívántam! :)))
VálaszTörlésMost a férjem szívesen ebédelne nálatok :P
VálaszTörlésNagyon finom és gusztán van tálalva! :)
Patricia: Köszönöm!
VálaszTörlésPetra: Gyorsan iktassál be egy kis oldalas sütését!
Okki: Te nem szereted az oldalast?
Köszönöm!
Férjem nagy rajongója a sült oldalasnak... nem mintha én megvetném:-) Szépen tálaltad már megint!
VálaszTörlésNagyon guszta:) Nem vagyok oda az oldalasért, de anyukám nagyon szerette, mikor beteg lett, akkor is mindig kívánta.
VálaszTörlésBizony finom, kiadós ételt készítettél.
VálaszTörlésNálunk, csak én szeretem, azaz a férjem, csakis kizárólag zsírba lesütve és fagyosan !
VálaszTörlésNagyon guszta lett és szépen tálaltad, szívesen ebédeltem volna Nálad.
VálaszTörlésGerdi:Köszi!
VálaszTörléstrollanyu:Köszi! Lehet hogy Te a szárazabb húst szereted, ennek a húsnak a fokhagmától van nagyon jó íze anyukád biztos azért szerette!
Kati: Köszike!
Márti: Tudja a férjed hogy mi a jó! Nagyon finom csak kenyérre kenve akár csalamádéval, akár paprika paradicsommal!
Mrita: Köszi, már megint nem szóltál időben látod?:-))