🌸
Elkészítése: A tojást sót és a lisztet összekeverjük és annyi folyadékot teszünk bele hogy sűrű masszát kapjunk. Megforrósítunk kevés olajat az edényben és abba öntjük a masszát hagyjuk sülni, majd kis idő után egy vastagabb késsel vagy süteményes lapáttal átfordítjuk hogy a másik oldala is süljön meg. Így egyben fordítjuk ki az edényből, akár szeletelni is lehet .Zöldség : paprika, paradicsom, retek, esetleg savanyúság, torma , kecsap nagyon finom hozzá!
Jelen esetben: szalonnát apróra vágtam kisütöttem kiszedtem a zsírból abban sütöttem meg a tésztát és a megsült tészta tetejére pakoltam vissza .Erre tettem hagymát, paprikát paradicsomot.
Jó étvágyat kívánok !
Szerintem azért lábatlan, mert tojásból van. Annak meg még ugye nincs lába.
VálaszTörlésHát ez jó! Ilyenröl még nem is hallottam! Jópofa recept!
VálaszTörlésPupos rántottának hívják nálunk, de csak felvert tojásból készül.
VálaszTörlésilyen vicces neve van, még nem is hallottam soha:) Egyszerű étel, nagyon jó, én savanyúsággal enném most.
VálaszTörlésTényleg érdekes elnevezés, de én is tudok rá egyet: én hottentottaként ismerem:-)))
VálaszTörlésTeakert: Te egy zseni vagy hogy így kitaláltad!:-)
VálaszTörlésBors and Pepper:Nagyon régi ez a receptem is , nagyon finom!
Kati: Akkor az csak egy rántotta!
trollanyu: Savanyúsággal is nagyonfinom!
Gerdi: A név nem is számít, lényeg hogy finom legyen!
Mi cselédkenyérnek mondjuk......az unoka nagyon szereti.
VálaszTörlésEzalatt az elnevezés alatt én sem ismertem, de tetszik!
VálaszTörlésMég nem hallottam erről az ételről, de ezt is oda sorolom, amiket ki fogok próbálni:)
VálaszTörlésNagymamis: A név nem fontos, lényeg hogy az unokád szereti.
VálaszTörlésMárti: Köszi!
Roza: Remélem ha kipróbálod ízleni fog!
Nálunk fals hal a neve :)
VálaszTörlésHogy ez mennyire jó ötlet!Viszem Évi, ha nem bánod!:-)
VálaszTörlés