Oldalak

2011. október 26., szerda

Túrógombóc

Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 egész tojás, 1 dl búzadara, egy csipet só, 1 evőkanál olaj, 5 dkg. zsemlemorzsa, porcukor.
😉
Elkészítése: Az áttört túrót összegyúrom a tojásokkal, a búzadarával  meg a sóval és legalább  2-3 órát állni hagyom. Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formálok belőle, és sós vízben kifőzöm. A túrógombócokat általában tovább szoktam főzni legalább 5 percig. Szűrőkanállal kiszedem. Közben az olajon megpirítom a zsemlemorzsát és a kész leszűrt gombócokat ebben megforgatom.
Fahéjas porcukorral, vagy tejföllel szoktuk fogyasztani!  😋
                                    Jó étvágyat kívánok !                                         

8 megjegyzés:

  1. Imádom :))))).... és köszi a vacsi öltetett.

    VálaszTörlés
  2. Nem is tudom mikor ettem utoljára túrós gombócot...nagyon régen már :(, pedig milyen finom!
    Jó is lenne most ebédere egy-két (talán három-négy) gombócka :)

    VálaszTörlés
  3. ár megint túró, ami nekem nincs:) Nagyon szeretem, a puha túrógombócnak nincs is párja. A gyerekek lekvárral is szokták enni.

    VálaszTörlés
  4. Bors and Pepper: Ha gyorsan jössz még jut Neked is!
    Ré: örülök hogy adhattam ötletet!
    trollanyu:Örülök hogy szereted, nem tudod a túrót mással helyettesíteni?
    Mónika: Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Nelli: Örülök hogy Te is szereted!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)