😉
Elkészítése: Az áttört túrót összegyúrom a tojásokkal, a búzadarával meg a sóval és legalább 2-3 órát állni hagyom. Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formálok belőle, és sós vízben kifőzöm. A túrógombócokat általában tovább szoktam főzni legalább 5 percig. Szűrőkanállal kiszedem. Közben az olajon megpirítom a zsemlemorzsát és a kész leszűrt gombócokat ebben megforgatom.Fahéjas porcukorral, vagy tejföllel szoktuk fogyasztani! 😋
Jó étvágyat kívánok !
Azt hiszem, ma Nálad ebédelek ;)
VálaszTörlésImádom :))))).... és köszi a vacsi öltetett.
VálaszTörlésNem is tudom mikor ettem utoljára túrós gombócot...nagyon régen már :(, pedig milyen finom!
VálaszTörlésJó is lenne most ebédere egy-két (talán három-négy) gombócka :)
ár megint túró, ami nekem nincs:) Nagyon szeretem, a puha túrógombócnak nincs is párja. A gyerekek lekvárral is szokták enni.
VálaszTörlésJuj de szeretjük!
VálaszTörlésBors and Pepper: Ha gyorsan jössz még jut Neked is!
VálaszTörlésRé: örülök hogy adhattam ötletet!
trollanyu:Örülök hogy szereted, nem tudod a túrót mással helyettesíteni?
Mónika: Köszi!
Juj de nagyon szeretem!
VálaszTörlésNelli: Örülök hogy Te is szereted!
VálaszTörlés