🌲
Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrjuk /lassan áll össze!/, és hengert formálunk a tésztából amiből kis darabokat levágva megsodorjuk a tésztát deszkán majd a tenyerünk közt és kifli formára alakítjuk Tepsibe pakoljuk nem túl közel egymáshoz, előmelegített sütőben 200 fokon 15-20' alatt megsül. Még melegen megforgattam a porcukor és vaníliás cukor keverékben . Dobozba pakolva sokáig friss marad!
Jó étvágyat kívánok !
Ezt a kiflit én is szeretem! Nagyon fincsi! A lecsódhoz akartam megjegyzést írni, de látom már a kifli is itt van! Még jó hogy ebéd után vagyok!
VálaszTörlésKöszönöm!Sose tudtam mitől marad világos a tészta és mégis át van sülve!
VálaszTörlésNagyon helyes az a sok piros cucc!dariali:-)
Nagymamis:Köszi! Tegnap este jártam én úgy hogy blognézés után kénytelen voltam nassolni még mert annyi finomságot láttam!
VálaszTörlésThe E.Art: Most már fogod tudni.:-) Köszi!
Lehet, hogy ez az a sütemény, amit Én hókiflinek ismerek és Anyukám nagy-nagy kedvence! De persze Én is nagyon szeretem, mert diós > Én pedig dió rajongó vagyok! :D
VálaszTörlésA lényeg, hogy nagyon guszták, ahogy tálaltad > enni valóan helyesek! :) ...és a dekoráció is nagyon aranyos!
Megvan az Én receptem is, majd megnézem, ugyanaz-e, és lehet, hogy hamarosan megsütöm (már csak Anyukám kedvéért is :))! Köszönöm, hogy eszembe juttattad!
Gabriella: Elképzelhető hogy csak a név más, de majd meglátod! Nagyon finom az biztos!
VálaszTörlésAz Ünnepre ez lesz az egyik kiválasztott az biztos, mert nagyon szeretjük.
VálaszTörlésEzt én is nagyon szeretem, szoktam mandulával és mogyoróval is készíteni, mindenhogy kedvenc. :))
VálaszTörlésÓ, de szeretjük mi is! És ebből is úgy jó, ha sok van, mert eteti magát. :)))
VálaszTörlésKifliből sosem elég:-) Főleg ilyenből!
VálaszTörlésNagyon ritkán, de szoktam én is sütni ilyet, mandulával és dióval is nagyon finom:)
VálaszTörlésJuci: Már nekünk is olyan ünnep előtti mert a hétvégén jönnek a gyerekek.
VálaszTörlésegycsipet: Biztosan nagyon finom mandulával is!
Gerdi: Jó kis nassolós sütemény.
trollanyu: Mandulával én még nem próbáltm de az is finom biztosan!
Nagy kedvenc ez nálunk az ünnepekkor! Sosem tudok eleget sütni belőle!:)
VálaszTörlésKedves Éva!
VálaszTörlésElég közel laktam hozzád,mig férjhez nem jöttem ide a világ végére.Jót mosolyogtam amikor olvastam hogy hömpörgetni kell a sütit.Igy ezt a szót már közel 40 éve nem halottam.Ezt a sütit mi filléreskiflinek hivtuk,mert margarin helyett zsirt használt anyukám.Ebből ünnepekre egy nagy vajlinggal sütött,mert 4 gyerek hamar felfalta.Olyan szívetmelengető ilyen régi recepteket olvasni.Szeretettel ölellek!
Tiffanylda: Azt el is hiszem hogy elfogy hamar!
VálaszTörlésnyanyus: Nagyon aranyos vagy hogy olyan kedvesen tudsz írni. Nagyon sok olyan receptem van ami zsírral készült és van olyan amit mai napig is azzal csinálok. Emlékszem régen nem volt ennyi lehetőség vaj meg margarin még nem is volt! Finomak voltak mégis a sütik!
VálaszTörlés