Hozzávalók: 80 dkg. liszt, 5 dl langyos víz, 2 teáskanál só, 2 dkg. élesztő, kevés cukor , szezámmag/ előtte kicsit megpirítottam/. Több fajta magot is lehet tenni bele!
💟
Elkészítése: Az élesztőt langyos vízben kevés cukorral megkelesztettem. A lisztet egy tálba öntöttem aminek a közepébe tettem a felfuttatott élesztőt a sót és a megpirított magot. Langyos vízzel jól bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam hogy duplájára megdagadjon. Közben a cserépedényt beáztattam vízbe, majd kitöröltem és kissé olajjal bekentem . A megkelt tésztát olajos kézzel kivettem a tálból és a cserépedénybe átpakoltam 10' hagytam még pihenni a tészta tetejét kissé olajos kézzel átsimítottam /próbáltam volna M betűt írni rá, de sülés közben eltűnt/az edény tetejét rátettem. Sütőbe tettem, 180 fokon 70' sütöttem. Ezután kivettem és az edény tetejét levéve még 15' sütöttem.📌 Sajnos időközben ez a fotóm a blogról elveszett, de igyekszem majd ismét elkészíteni a kenyeret és a fotót pótolni !
Jó étvágyat kívánok!
.
De szép lett! Még Te sem kovásszal sütöd? Én a következő heti kenyeret végre "igazira" szeretném, bár így is finom.
VálaszTörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlésGerdi: Köszi! Nem tudom hogy miért de valahogy ez a fajta kenyér nekem nagyon ízlik, a kovásszal + élesztőt teszek bele nem?
VálaszTörlésJámborné Budai Mónika: Köszi!
Csodás lett a kenyered! Ehhez is annyi ideit kell áztatni a cserepet, mint ha mást sütünk?
VálaszTörlésRoza: Köszi! Igen, én 1/2 órát áztattam!
VálaszTörlésNagyon szép lett ez a kenyér! Bevallom, eddig még nem mertem cserépedényben kenyeret sütni, de annyi helyen láttam már... pont tegnap is néztem egy újságban.
VálaszTörlésGabriella: Köszi! Bátran vágjál bele mert egyszerű!
VálaszTörlésGratula, nagyon szép kenyeret sütöttél:)
VálaszTörlésKati: Köszi!
VálaszTörlésHűűűű, de szép!
VálaszTörlésSzilabi: Köszi!
VálaszTörlésNagyon szép lett a kenyered :)
VálaszTörlésPanna: Köszi!
VálaszTörlés