Hozzávalók:4-5 db krumpli, só, liszt, zsiradék kenéshez
Elkészítése: Krumplit megmostam , majd héjában megfőztem kevés sót tettem a vízbe. Megpucoltam, krumplinyomón átnyomtam, hagytam kicsit hűlni sót és annyi lisztet tettem hozzá hogy jól össze álljon tésztának . Hengert formáltam a tésztából és késsel kis darabkákat levágva megformáltam kör alakúra.
Eddig mindig vaslapon sütöttem, de most kipróbáltam hogy csak a teflonos palacsinta sütőt felforrósítottam és abban sütöttem meg mindkét oldalát./ semmi zsiradék a sütéshez nem kell/.Amikor megsült akkor felmelegítettem zsírt és azzal kentem meg a lángost. /szalonna zsírjával megkenve még finomabb/
Borsólevesem volt még tegnapról , második fogásnak készítettem , nagyon finom és laktató!
Ó, de jókat ettem ebből mamánál. Köszönöm, hogy eszembe juttattad Éva!
VálaszTörlésNa ezt kipróbálom, még nem készítettem ilyet, milyen egyszerű és biztos fincsi!:)
VálaszTörlésAnazár: Látod milyen jó hogy erre jártál?:) Szívesen!
VálaszTörlésLiza: Nagyon finom ! Próbáld ki, lehet bármilyen zsírral vagy kisütött szalonna zsírjával is megkenni!
Ezt én nem ismerem, valahogy nálunk kimaradt, de pótolható!:) Köszönöm Éva, biztos finom! Nem kell hozzá valami mártogatós?... Tejföl, vagy tudomisén...?
VálaszTörlésNekem is a nagyim jut eszembe erről!
VálaszTörlésDe jókat lehetett nála enni!
Első pillantásra a palacsintára emlékeztet. Ilyen krumplis lángost még nem sütöttem soha, de biztosan nagyon finom lehet így is :). Én ilyen tésztából szoktam tapcsikolt pogácsát sütni, csak akkor fél-1 centi vastagra hagyom a kinyújtott tésztát, feldarabolom, kicsit meglapigatom a kezeim között, aztán forró olajban kisütöm. A régi blogomon fenn van.
VálaszTörlésMi is sokat ettünk ilyet gyerekkoromban, nagyon finom. Csak nálunk ezt nem lángosnak hívják. n szoktam kicsiket is készíteni, azt csak úgy kapkodják a gyerekek.
VálaszTörlésÉva te csak úgy ontod a jobbnál jobb recepteket! Ezt a változatát én sem ismerem, de ki fogom próbálni!
VálaszTörlésTiffanylda: Kipróbálhatod, de szerintem csak így megkenve pici só rá nagyon finom. Egyszer ettem kicsit megfokhagymázva.Na az is finom!
VálaszTörlésmarcsis:Biztos nagyidnak is régi tűzhelye volt és azon sütötte. Mert úgy sütötték a platnin úgy hívták a tűzhely tetejét!
Maria:Biztos az is finom lehet akkor, mert ennek nagyon jó a tésztája, gondolom olajban kisütve is finom lehet, bár még úgy nem kóstoltam.
trollanyu: El is hiszem hogy ízlik a gyerekeknek!
Nagymamis: Pedig azt hittem hogy sokan ismeritek ezt, már egyszer be is írtam csak most kipróbáltam hogy palacsinta sütőben sütöttem meg. Nagyon finom próbáld ki. Előtte én úgy sütöttem hogy vaslapon, de ez sokkal jobb megoldás.
VálaszTörléshmmmm...ez a kedvenc kajám,főleg amit anyum készít igazi sparhelten:)De nagyon guszta a tiéd is,úgy,hogy nyitom az ablakot és küldhetsz egy párat:))))))
VálaszTörlésSzuper ötlet, olcsó és gyors, és még finom is!
VálaszTörlésA végtelenségig enné az ember, nagyon finomakat tudsz varázsolni a semmiből egy kis ügyességgel :)
VálaszTörlésszindi:Örülök hogy te is szereted, valóban ez a sparhelten sűlve más az íze, de így is nagyon finom.Már sajna most küldeni nem tudok, de legközelebb szólok!
VálaszTörlésLilla: Így igaz ahogy leírtad!
Vicuska: Örülök hogy tetszik, köszi!
Én ezzel a fajta krumplilángossal még nem találkoztam. De előbb-utóbb ki fogom próbálni!:)
VálaszTörlésRoza: Megéri kipróbálnod! Nagyon finom!
VálaszTörlésA férjem nagy kedvence! Na, nem mintha Én nem bírnék belőle megenni rengeteg mennyiséget! :)
VálaszTörlésMég sosem ettem :((
VálaszTörlésGabriella: Finom is tud lenni!
VálaszTörlésPanna: Próbáld ki egyszer!
Nagyon tetszik ez a recept, el is kérem!
VálaszTörlésKépzeld! Hétvégén kipróbáltam a meggymártásodat (igaz sült csirkével és nem párolttal), annyira bejött a fiúknak ez a mártás, imádták!!!! Szerintem a következő pár szombat/ vasárnap nem kell gondolkoznom, hogy mi legyen az ebéd. Hamarosan le is gépelem én is! Ezer köszönet a receptért!
Kreatív konyha:Nagyon örülök hogy ízlett a fiúknak. Remélem ez a lángos is elnyeri a tetszésüket?:)
VálaszTörlés