Oldalak

2012. január 29., vasárnap

Sós szálak

Hozzávalók:  25 dkg. liszt, 12 dkg. margarin/ nekem most fele zsír volt/, 1 dkg. élesztő, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál tej, só. Tetejére  1 tojássárgája , köménymag. 
🌸
Elkészítése: a lisztet a zsiradékkal jól elmorzsoltam  bele tettem a többi hozzávalókat élesztőt kevés tejben  elmorzsoltam kicsit megkelesztettem úgy tettem a liszthez megsóztam /lehet kicsit többet tenni/ . Jól összedolgoztam a tésztát és fél órára hűtőbe tettem.  Pihenés után kinyújtottam  megkentem 1 tojássárgájával, megszórtam köménymaggal  és 1/2 cm. vastagra ujjnyi széles és kb. 20 cm. hosszú  csíkokra  vágtam .Előmelegített sütőbe  220 fokon  25' sütöttem.   
Jó étvágyat kívánok !
                                                                              

23 megjegyzés:

  1. Nálunk elég sokszor készül hasonló, mert ha vendégek jönnek tökéletes nassolni való! Tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Évuska, azon morfondírozok, hogy külön sütötted vagy ilyen rácsformában a rudakat? Mert ebben a formában még nem találkoztam vele és tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Lilla: Az biztos hogy finom nassolni való! Köszi!
    Vicuska: Csak így pakoltam össze! Ugye milyen cseles vagyok ?:) Köszi!
    Flóra. Köszi!
    Mrita: Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Ez most pont a mai napra nagyon jó kis recept,vendégeim lesznek!!:))Köszönöm!!

    VálaszTörlés
  5. Tényleg cseles vagy, mert én is azt hittem így sütötted:) Nagyon klassz:) Ezek mindig népszerűek nálunk is.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom. El is raktározom a receptet. :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néznek ki! A zsír jó ötlet, én sós sütikhez jobban szeretem, mint a margarint. Ropogósabb lesz.

    VálaszTörlés
  8. Gusztusos, és gondolom finom is! Viszem a receptet!

    VálaszTörlés
  9. Napok óta gondolkodom hogyan is készült a sósrúd és lám te leírtad, köszönöm! (nagyon guszta az elrendezés)

    VálaszTörlés
  10. Épp ma volt szükségem hasonló receptre, mintha kitaláltad volna a gondolatom :)
    Megsütöttem, nagyon fini lett, köszönöm!

    VálaszTörlés
  11. EWA gyöngyös világa !:Örülök hogy tippet tudtam adni, remélem fog ízleni vendégeidnek?
    trollanyu: Köszi!
    Petra: Köszi!
    Gerdi: Van mikor kényszerből,mert esetleg nincs pont itthon annyi amennyire szükségem lenne.Édesanyám receptjeiben általában zsír szerepel és mégis nagyon finomak !
    Nagymamis: Finom, próbáld ki!
    Jutka: Látod gondolat olvasó vagyok!:)Akkor most már sütheted! Köszi!
    Sviro(Ildi): Örülök hogy ízlett, egészségetekre!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon guszta nassolni való. Én mostanában csak zsírt teszek bele, úgy sokkal omlósabb lesz.:)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon guszta. Nálunk is sokszor készül hasonló csak tripla mennyiségben, mert ebből soha sem lehet keveset készíteni.
    Elvittem a recepted, mert nekem mindenem elveszett a gépemről.
    Évikém ! a magok be vannak borítékolva, holnap útnak indulnak.

    VálaszTörlés
  14. Bocsi ! Semmi élesztő, vagy sütőpor nem kell bele ?

    VálaszTörlés
  15. Gizi: Köszi!Tapasztaltam én is hogy néha jobb a zsír.
    Viki: Köszi! A magokat is köszönöm. De kell 1 dkg. élesztő ehhez a liszt mennyiséghez!

    VálaszTörlés
  16. EWA gyöngyös világa!: Örülök hogy ízlett! Egészségetekre!

    VálaszTörlés
  17. Finom sós :) A pöttyös szalvétától meg oda és vissza vagyok :)

    VálaszTörlés
  18. Panna:Az biztos hogy finom! Sajnos hogy már nincs sok belőlle pedig nagyon tetszik nekem is!

    VálaszTörlés
  19. Hú, de jól néznek ki ezek a sós szálak! Nagyon jól mutatnak! Most Én is elnassolnék belőle 1-2 szálacskát. :)

    VálaszTörlés
  20. Gabriella: Köszi! Egy kis teával jó lenne ugye?:)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)