Oldalak

2012. január 26., csütörtök

Sült sertésmáj fokhagymamártásban

Hozzávalók: 40 dkg. sertésmáj, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál olaj, 6 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és só.
Elkészítése: A lemosott, megtörölgetett májat vékony szeletekre vágtam, majd lisztben megforgattam, és a forró olajon mindkét oldalán hirtelen pirosra sütöttem. A serpenyőből kiszedett májat lefedtem .Az olajra rászórtam a megmaradt lisztet és habzásig kevergetettem. Ezután ráöntöttem a tejet és állandó keverés közben sűrűre főztem. A tejfölt, a borsot és a zúzott fokhagymát belekevertem, és ismételten felforraltam. Végül a sűrű  mártást  a sült májszeletekre öntöttem, és  csak  egy kicsit  melegítettem. Végül mikor a tányérra pakoltam ki akkor sóztam meg. Kevés  krumplit sütöttem hozzá !
Jó étvágyat!

24 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a májat minden formában, a fokhagymát is, szóval nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. A lányom de be tudna falatozni ebből! Imádja a májat!

    VálaszTörlés
  3. Lilla: Akkor ez pont neked való étel!
    marcsis: Finom is a máj, bár én a csirke máját jobban szeretem !

    VálaszTörlés
  4. Kedves Éva, szeretettel meghívlak egy eseményre
    , melyen jutalmat kapsz tőlem sikeres blogolásod fáradozásaiért :)

    VálaszTörlés
  5. Vicuska: Nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Na, a máj,megint nem az én ételem, de a fokhagyma és a többi az igen!! Lányomnak adom tovább, ő "májas"
    Csirkemájból is lehet, szerinted?

    VálaszTörlés
  7. Adrienn: Azzal még nem próbáltam, de szerintem biztos finom azzal is!

    VálaszTörlés
  8. Sokat készítek májat,de
    fokhagymás mártással még nem hallottam.
    Biztos finom,kifogom próbálni

    VálaszTörlés
  9. Én is imádom a májat! A családom már nem annyira.....egyszemélyes adagot viszont nem tudok készíteni....pedig finom lehet!

    VálaszTörlés
  10. Finom lehet nagyon, én nagyon kedvelem a májat, sajnos a család megoszlik ebben a kérdésben. Érdekes, mert a csirkemájat például szeretik, és szerintem azzal is tökéletes lenne.

    VálaszTörlés
  11. Jámborné Budai Mónika:Meglátod mennyire finom!
    Nagymamis: Miért ne tudnál? Most én is csak fél adagból csináltam, neked akkor elég ennek a mennyiségnek a harmada.
    trollanyu: Szerintem is finom lehet, valamikor majd én is kipróbálom csirkemájjal!

    VálaszTörlés
  12. Szeretjük a májat (főleg a férjem). Fincsi lehet ez a pirított máj fokhagymamártásban (ja, a fokhagymát is imádjuk, úgyhogy hozzánk jöhet ez az étel)! :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon finom lehetett így a máj. Éppen van is a fagyasztóba, még disznóvágáskor tettem el, így már meg is van, hogy mit készítek belőle.:)

    VálaszTörlés
  14. Gabriella: Akkor egészségetekre!

    VálaszTörlés
  15. Gizi: A házi pedig mindíg finomabb mint a bolti még ha lefagyasztott is.
    Nagyon finom ezzel a mártással!

    VálaszTörlés
  16. Mult héten keresgéltem májreceptek után, aztán feladtam és valamit összehoztam:) Ma hagymás vagdalt máj volt terítéken. De ez a fokhagymás szósz naaagyon tetszik és ha már ennyire rá vagyok kattanva, jövő héten lehet ismét máj lesz. Amíg az orromra nem koppintanak, hogy kicsit szüneteltethetném a májkívánságomat:))

    VálaszTörlés
  17. Soha nem készítettem sertésmájat, mert rossz emlékeim vannak vele kapcsolatban, legalábbis, hogy kemény lesz, ha rosszul készítem. A tiéd olyan guszta és a hirtelen sütéssel biztosan finom puha is maradt. Azt hiszem teszek egy próbát!!
    Szeretnélek megajándékozni egy díjjal is, kérlek nézz be hozzám! :))

    VálaszTörlés
  18. Köszi! Akkorákat nyeltem miközben olvastam a receptet, hogy szerintem Te is hallottad!:)))

    VálaszTörlés
  19. Emi: Próbálkozzál akkor csak a jövő héten!
    Barbi: Nagyon finom puha lett! Barbi nagyon szépen köszönöm !

    VálaszTörlés
  20. RaMary: Vibrált a képernyő akkor te voltál az?:)

    VálaszTörlés
  21. Nem ettem sertésmájat... nem is tudom, mióta. Pedig szeretem. szerintem azért maradt el, mert egyszer-kétszer kemény lett. Ez a fokhagymás változat ínyemre való!

    VálaszTörlés
  22. Nekem is nagyon tetszik!! A hét végén fokhagymás májat készítettem, de így biztos még finomabb lehetne. Legközelebb kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  23. Régen sütöttem sertésmájat, de másikat sem. Jó, hogy visszahoztad, hogy máj is létezik:))

    VálaszTörlés
  24. Gerdi: Akkor éppen itt az ideje hogy csináljál!
    Maria:Köszi! Majd meglátod milyen finom.
    tücsi: Amin nagyon csodálkoztam, hogy aránylag elviselhető az ára is és finom!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)