Elkészítése: A lemosott, megtörölgetett májat vékony szeletekre vágtam, majd lisztben megforgattam, és a forró olajon mindkét oldalán hirtelen pirosra sütöttem. A serpenyőből kiszedett májat lefedtem .Az olajra rászórtam a megmaradt lisztet és habzásig kevergetettem. Ezután ráöntöttem a tejet és állandó keverés közben sűrűre főztem. A tejfölt, a borsot és a zúzott fokhagymát belekevertem, és ismételten felforraltam. Végül a sűrű mártást a sült májszeletekre öntöttem, és csak egy kicsit melegítettem. Végül mikor a tányérra pakoltam ki akkor sóztam meg. Kevés krumplit sütöttem hozzá !
Jó étvágyat!
Nagyon szeretem a májat minden formában, a fokhagymát is, szóval nagyon tetszik!
VálaszTörlésA lányom de be tudna falatozni ebből! Imádja a májat!
VálaszTörlésLilla: Akkor ez pont neked való étel!
VálaszTörlésmarcsis: Finom is a máj, bár én a csirke máját jobban szeretem !
Kedves Éva, szeretettel meghívlak egy eseményre
VálaszTörlés, melyen jutalmat kapsz tőlem sikeres blogolásod fáradozásaiért :)
Vicuska: Nagyon szépen köszönöm!
VálaszTörlésNa, a máj,megint nem az én ételem, de a fokhagyma és a többi az igen!! Lányomnak adom tovább, ő "májas"
VálaszTörlésCsirkemájból is lehet, szerinted?
Adrienn: Azzal még nem próbáltam, de szerintem biztos finom azzal is!
VálaszTörlésSokat készítek májat,de
VálaszTörlésfokhagymás mártással még nem hallottam.
Biztos finom,kifogom próbálni
Én is imádom a májat! A családom már nem annyira.....egyszemélyes adagot viszont nem tudok készíteni....pedig finom lehet!
VálaszTörlésFinom lehet nagyon, én nagyon kedvelem a májat, sajnos a család megoszlik ebben a kérdésben. Érdekes, mert a csirkemájat például szeretik, és szerintem azzal is tökéletes lenne.
VálaszTörlésJámborné Budai Mónika:Meglátod mennyire finom!
VálaszTörlésNagymamis: Miért ne tudnál? Most én is csak fél adagból csináltam, neked akkor elég ennek a mennyiségnek a harmada.
trollanyu: Szerintem is finom lehet, valamikor majd én is kipróbálom csirkemájjal!
Szeretjük a májat (főleg a férjem). Fincsi lehet ez a pirított máj fokhagymamártásban (ja, a fokhagymát is imádjuk, úgyhogy hozzánk jöhet ez az étel)! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehetett így a máj. Éppen van is a fagyasztóba, még disznóvágáskor tettem el, így már meg is van, hogy mit készítek belőle.:)
VálaszTörlésGabriella: Akkor egészségetekre!
VálaszTörlésGizi: A házi pedig mindíg finomabb mint a bolti még ha lefagyasztott is.
VálaszTörlésNagyon finom ezzel a mártással!
Mult héten keresgéltem májreceptek után, aztán feladtam és valamit összehoztam:) Ma hagymás vagdalt máj volt terítéken. De ez a fokhagymás szósz naaagyon tetszik és ha már ennyire rá vagyok kattanva, jövő héten lehet ismét máj lesz. Amíg az orromra nem koppintanak, hogy kicsit szüneteltethetném a májkívánságomat:))
VálaszTörlésSoha nem készítettem sertésmájat, mert rossz emlékeim vannak vele kapcsolatban, legalábbis, hogy kemény lesz, ha rosszul készítem. A tiéd olyan guszta és a hirtelen sütéssel biztosan finom puha is maradt. Azt hiszem teszek egy próbát!!
VálaszTörlésSzeretnélek megajándékozni egy díjjal is, kérlek nézz be hozzám! :))
Köszi! Akkorákat nyeltem miközben olvastam a receptet, hogy szerintem Te is hallottad!:)))
VálaszTörlésEmi: Próbálkozzál akkor csak a jövő héten!
VálaszTörlésBarbi: Nagyon finom puha lett! Barbi nagyon szépen köszönöm !
RaMary: Vibrált a képernyő akkor te voltál az?:)
VálaszTörlésNem ettem sertésmájat... nem is tudom, mióta. Pedig szeretem. szerintem azért maradt el, mert egyszer-kétszer kemény lett. Ez a fokhagymás változat ínyemre való!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik!! A hét végén fokhagymás májat készítettem, de így biztos még finomabb lehetne. Legközelebb kipróbálom :)
VálaszTörlésRégen sütöttem sertésmájat, de másikat sem. Jó, hogy visszahoztad, hogy máj is létezik:))
VálaszTörlésGerdi: Akkor éppen itt az ideje hogy csináljál!
VálaszTörlésMaria:Köszi! Majd meglátod milyen finom.
tücsi: Amin nagyon csodálkoztam, hogy aránylag elviselhető az ára is és finom!