Hozzávalók: 1/2 kg savanyú káposzta,1/2 kg sertéshús, 1 db vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, őrölt bors, csípős paprika , só, zsír.
🍂
Elkészítése: A sertéshúst feldarabolom kockára / lehet lapocka, véknya, sertéscomb/ zsírt felforrósítom majd belerakom a húst /ekkor egy kicsit megfehéredik a hús/. Borsot szórok rá majd ráteszem a vöröshagymát karikára vágva és a cikk fokhagymát megsózom és annyi vizet öntök hogy jól ellepje a húst. Így egy kicsit főzőm, mikor kezd puhulni a hús hozzá teszem az előzőleg átmosott savanyú káposztát átforgatom a hússal még öntök rá kevés vizet, amivel fedő alatt főzöm. Kevés idő elteltével leveszem a fedőt és készre főzöm. 😋
/Ezt az ételt régen disznóöléskor készítették a friss húsból !/
Jó étvágyat kívánok !
Hát ez nagyon finom téli étel, szívesen elfogadnám.
VálaszTörlésRégi emlékeket idéz, nagyon szeretem!
VálaszTörlésHasonló a székelykáposztához:)
VálaszTörlésMrita: Nagyon szeretjük, jó laktató bár nyáron is szoktam csinálni!
VálaszTörlésRaMary: Ha szép az emléked, örülök hogy erre emlékeztettelek!
Kati: Talán, de a székelykáposztához teszek pirospaprikát és tejfölt.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésMindig azt hittem,hogy a székelykáposzta azonos a toros káposztával.
De ezek szerint nem,kifogom próbálni,biztos finom!
Régi, szép idők!... Érdekes, én paprikás színűre emlékeztem! lehet, hogy felénk úgy csinálták? Nagyon szeretem.
VálaszTörlésNagyon szuper, nálunk nagy kedvenc. Lucskos káposztának hívjuk...:)
VálaszTörlésNem tudom, hogy ettem-e ilyet valaha, mindenesetre jól hangzik a recept és guszta.
VálaszTörlésÉn is bármikor, bármelyik évszakban szívesen készítem! :)
VálaszTörlésJámborné Budai Mónika: Köszi! Nem azonos, a székelykáposztánál mint a pörkölt olyan alapot csinálunk a húsból és úgy rá a káposzta majd a tejföl! Nagyon finom ez is!
VálaszTörlésTiffanylda: Lehet hogy lettek rá pirospaprikát?
Lilla: Igazad van, úgy is szokták nevezni.
Trollanyu: Szerintem ha disznóölésen voltál itthon valamikor is akkor biztos hogy ettél.
Vicuska: Finom is bármikor főzzük!
Nem szoktam torost készíteni, viszont Anyukám minden téli disznótor alkalmával készít ilyet. Szeretjük, fincsi. :)
VálaszTörlésGabriella: Nagyon finom tud lenni, olyankor különösen mikor friss húsból készítik!
VálaszTörlésMifelénk a káposztát a hússal ( és egy kis bőrkével) feltesszük főni, kicsit megsózzuk, bors,kömény, hagyma úgyis van a káposztában.Ha a hús már majdnem puha,öntünk rá egy kicsi paradicsomlevet,de tényleg csak kicsit, és utána paprikás rántással berántjuk. Épp a múlt héten főztem egy nagy fazékkal. A nagymamám mindig azt mondta,hogy minél többször melegítjük,annál finomabb.
VálaszTörlés