Hozzávalók: 30 dkg. zöldborsó, kis fej vöröshagyma, 1 ek liszt, őrölt bors, pirospaprika, só, 1 kis doboz tejföl, petrezselyem kevés olaj.
🌸
Elkészítése: Megforrósítottam az olajat amibe tettem a kockára vágott vöröshagymát majd a borsót és megpároltam kicsit. Szórtam rá pirospaprikát őrölt borsot és felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje majd megsóztam. Kicsit főztem kb. 15' majd a lisztet rászórtam és a tejföllel jól elkevertem az egészet, felfőztem majd petrezselyemmel megszórtam és már lehetett tálalni.Fasírt elkészítése már szerepel blogomban !
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon guszta a főzeléked, nálunk is épp tegnap volt borsófőzelék fasírttal :) És én is ilyen szép paprikásan szeretem, csak tejföl helyett tejjel szoktam berántani.
VálaszTörlésKatalin: Köszi! Ez érdekes mert nekem is ez a tegnapi menűm, egyre gondoltunk akkor! Van úgy hogy én is csak tejjel csinálom csak most elkellett már használnom a tejfölt is.
VálaszTörlésIndulok délutánra dolgozni, vihetem? De jó lenne...Ez az egyik kedvencem!
VálaszTörlésTudom már mi lesz a mai menü nálunk:)
VálaszTörlésKicsit másként készítem, de min úgy szeretjük.
:-)Erről az iskolai menza jut eszembe,de ott is nagyon szerettem:-)
VálaszTörlésPuszi!
ötletek tárháza van nálad mindig, a fasírt készen van, összedobom ez a zöldborsót!
VálaszTörlésIlléskrisz Konyhája: Egy kicsikét azért hagyjál itt mutatóba!:-)
VálaszTörlésJutka: Örülök hogy tippet adhattam!
The E.Art: Akkor szép emlék? Az jó !
Vicuska: Köszi! Látod milyen jó hogy benéztél?