Oldalak

2012. április 26., csütörtök

Zöldborsófőzelék fasírttal

                                                                                   
Hozzávalók: 30 dkg. zöldborsó, kis fej vöröshagyma, 1 ek liszt, őrölt bors, pirospaprika, só, 1 kis doboz tejföl, petrezselyem kevés olaj. 
🌸
Elkészítése:  Megforrósítottam az olajat amibe tettem a kockára vágott vöröshagymát  majd a borsót és megpároltam kicsit. Szórtam rá pirospaprikát őrölt borsot és  felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje majd megsóztam.  Kicsit főztem  kb. 15'  majd    a lisztet rászórtam és a tejföllel jól elkevertem az  egészet, felfőztem majd  petrezselyemmel megszórtam  és már lehetett tálalni.
Fasírt elkészítése  már szerepel blogomban !
Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a főzeléked, nálunk is épp tegnap volt borsófőzelék fasírttal :) És én is ilyen szép paprikásan szeretem, csak tejföl helyett tejjel szoktam berántani.

    VálaszTörlés
  2. Katalin: Köszi! Ez érdekes mert nekem is ez a tegnapi menűm, egyre gondoltunk akkor! Van úgy hogy én is csak tejjel csinálom csak most elkellett már használnom a tejfölt is.

    VálaszTörlés
  3. Indulok délutánra dolgozni, vihetem? De jó lenne...Ez az egyik kedvencem!

    VálaszTörlés
  4. Tudom már mi lesz a mai menü nálunk:)
    Kicsit másként készítem, de min úgy szeretjük.

    VálaszTörlés
  5. :-)Erről az iskolai menza jut eszembe,de ott is nagyon szerettem:-)
    Puszi!

    VálaszTörlés
  6. ötletek tárháza van nálad mindig, a fasírt készen van, összedobom ez a zöldborsót!

    VálaszTörlés
  7. Illéskrisz Konyhája: Egy kicsikét azért hagyjál itt mutatóba!:-)
    Jutka: Örülök hogy tippet adhattam!
    The E.Art: Akkor szép emlék? Az jó !
    Vicuska: Köszi! Látod milyen jó hogy benéztél?

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)