2011. május 21., szombat

Petrezselymes krumpli fasirttal, tejfölös uborkával

Hozzávalók: 1/ krumpli, vöröshagyma,petrezselyem,
                      2/darálthús,tojás, szikkadt zsömle,őröltbors, pirospaprika, vöröshagyma, foghagyma,só,prézli.                                                          
                     3/ uborka, só, ecet, tejföl.
Elkészítése:  A krumplit: megpucolom, kockára vágom és sós vízben felteszem főni. A vöröshagymát kockára vágom és általában amiben sütöm a  fasírtot abból a  zsírból veszek ki és abba teszem a hagymát kicsit pirítom majd az összevagdalt petrezselymet is beleteszem. A megfőtt krumplit leszűröm és ráöntöm a hagymás, petrezselymes zsírt.
A fasirthoz : szikkadt zsömlére vizet öntök, amikor megszívta magát kinyomkodom és a darálthúshoz teszem, amibe őröltborsot, pirospaprikát, sót és tojást teszek. Fél fej vöröshagymát  kockára vágok és megdinsztelem kissé, amit szintén beleteszek az összezúzott fokhagymával együtt . Ezeket jól összegyúrom és pogácsa formákat készítek majd prézlibe megforgatva forró zsírban kisütök./1/2 kg húshoz 1 tojás, 1 zsömle/
Az uborkát: legyalulom  besózom és állni hagyom kicsit. Ezután kinyomkodom,kis  vizet öntök rá kevés cukrot és ecetet teszek bele. Tálaláskor tejföllel ízesítem meg.
                                                                                   

5 megjegyzés:

Kati írta...

Ez nálunk is kedvelt ebéd. Nagyon tetszik a pöttyös tányérod.

Éva írta...

Kati köszi

Nelli írta...

Mi is nagyon szeretjük!De szép ez a tányérka!Hol lehet ilyet venni?

Éva írta...

Szia Nelli! A Möbelixbe vettem.

Nelli írta...

Köszi Évi!Sajna az felénk nincs szerintem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...