Hozzávalók: 1 csésze tej, 1 csésze fekete kávé/nescafé is jó/, 1 db tojás, 1 ek. liszt, 1 cs. vaníliás cukor, 3 ek. cukor(nyírfacukor ) természetesen sima cukor is jó.
☕
Elkészítése: A tojás fehérjéhez adtam 1 ek. cukor(nyírfacukrot) felvertem jó kemény habbá. A tejet feltettem főni a vaníliás cukorral és a habot kanállal /mint mikor madártejet csinálunk/ ebben a tejben kicsit megforgattam. Kiszedtem és félre tettem. A tojás sárgáját a cukorral és a liszttel kikevertem hozzá öntöttem a kávét majd a vaníliás tejjel elkevertem és kicsit összefőztem besűrítettem. Ezután poharakba töltöttem. A tetejére pakoltam a habot. Kávé szemek nincsenek itthon, ezért kipróbáltam a Csupa Csoki módszerét /csokigyurmát/ami nagyon praktikus . 5 dkg. tortabevonót másfél evőkanál mézzel gőz fölött megolvasztottam. Kicsit hagytam hűlni, majd lehetett formázni belőle ! (A kávé szemeken kívül más formákat is csináltam jó lesz legközelebbi süteményemhez dekorációnak.)
Jó étvágyat kívánok !
Ezt a csodás kis desszertet el tudnám fogadni ebéd után :). És jó ez a csokigyurmázás is .
VálaszTörlésAmi: Köszi!
VálaszTörlés