Oldalak

2012. május 29., kedd

Rántott-karfiol -krumpli meggyszósszal

 Hozzávalók: / már szerepelnek a blogomban de leírom/  1/2 üveg meggybefőtt,  1,5 dl tej, másfél ek. liszt, késhegynyi fahéj, darabka citromhéj.  Karfiol, krumpli, panírozáshoz : liszt, tojás, só, prézli, olaj a sütéshez.
Elkészítése:  Először a szószt készítettem el  hogy kihűljön.  A befőttet egy edénybe öntöttem  tettem hozzá  fahéjat és  citromhéjat kicsit főztem majd a tejben elkevertem a lisztet  és a meggyhez öntöttem. Kevés ideig  főztem vele és már készen is volt. Cukrot nem szoktam hozzá tenni, de aki édesebben szereti tehet. A karfiolt rózsáira szedtem és  feltettem főzni kevés sót tettem a vízébe.A krumplit megpucoltam felkarikáztam és  besóztam. A megfőtt karfiolt mikor kihűlt  lisztbe felvert tojásba és prézlibe forgatás után forró olajban megsütöttem a krumplit is ezzel a technikával sütöttem meg.
(Szoktak ilyen napjaim lenni, mikor csak ilyen könnyű  hús nélküli ételt kívánok! Férjuramnak még volt egy kis sült hús petrezselymes krumplival !)
                                     Jó étvágyat!                                        

17 megjegyzés:

  1. Imádom a rántott karfiolt!

    Minek ide hús, ha ilyen szuper, könnyű ebédet is ehetünk? :-)

    VálaszTörlés
  2. Rántott karfiol, imádom! Holnap be is szerzek egy fejet a piacon, köszi az ötletet! :-)

    VálaszTörlés
  3. Én is imádom a szószokat, de sajnos a család nem annyira, úgyhogy én akkor készítek, ha eljön hozzánk az anyukám, mert ő is kedveli és akkor dőzsölünk!:)Elélnék egy darabig ezen a menün!:)))

    VálaszTörlés
  4. Szia Éva! Nagyon tetszenek a receptjeid, szeretek nézelődni nálad. Szeretném, ha benéznél hozzám vár egy meglepetés, remélem elfogadod! Unokád tünemény:)

    http://henimodernkonyhaja.blogspot.com/2012/05/5-blogdijam.html

    Üdv: Heni

    VálaszTörlés
  5. gyümölcs zöldség párosítás is bármikor jöhet! nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  6. Chef Viki: Sokszor vagyok így én is!
    teller-cake: Nyitunk egy karfiol imádók klubját jó? Egészségetekre!
    Tiffanylda:Az igazság az hogy így a hétköznapokban én is csak magamnak csinálok de azt be is puszilom!
    Csóti Heni: Örülök ha találsz olyat ami esetleg felkelti az érdeklődésedet! Köszi megnéztem az oldaladat, lehet hogy elnézted a nevem ott nincs, de nem baj most kaptam meg ezt a díjat Rozatól!
    Lilla: Köszi!

    VálaszTörlés
  7. Kérek szépen még meggyszószt!!!Az a kis tányérnyi nekem kevés;-))))))))))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszik a fotó és az étel is persze!

    VálaszTörlés
  9. Ej de megenném! Nagyon szeretem a rántott karfiolt és a gyümölcsszószokat is!

    VálaszTörlés
  10. Én is szeretem a rántott karfiolt! :-)

    VálaszTörlés
  11. The E.Art: Na jó, még egy kanálkával adok, de több nincs!:-)
    Bors and Pepper: Köszi!
    Emi: Azt elhiszem hog megennéd?:-)
    Ibcsi: Abból adok neked, mert tudom hogy most zöldség-gyümölcs kúrán vagy!

    VálaszTörlés
  12. Imádom a rántott karfiolt! Meggymártással is meg fogom kóstolni, eddig mindig tartárt készítettem hozzá.

    VálaszTörlés
  13. Finom lehetett ez az ebéd!! Én is nagyon szeretem a rántott karfiolt is és a meggymártást is, de együtt még nem ettem. Rántott krumplit már többször olvastam-hallottam, de az még valahogy kimaradt a kipróbált ételek sorából, de majd bepótolom:).

    VálaszTörlés
  14. Én is a klubba tartozom, Évuska :D A karfiol főzővízébe mindig teszek fokhagymát, jól kiegészíti az íze. Szószt nem szoktam mellé tálalni, legfeljebb reszelt sajttal megszórni, de simán kirántva és vajas-petrezselymes burgonyával bármikor elfogadom!

    VálaszTörlés
  15. Csupa Csoki: Biztos hogy azzal is nagyon finom! Szeretem azt is!
    Maria:Nagyon finom így együtt is! Rántott krumplit egyszer próbáld ki, bár a fiúknak nem biztos hogy nyerő lesz?:-)
    Vicuska:Fokhagymával főzve biztos jó ízt ad neki! Sajttal, krumplival is szeretem!

    VálaszTörlés
  16. Milyen jókat esztek! :) Tetszik :)

    VálaszTörlés
  17. Panna: Te is finomakat szoktál főzni amit szerettek! Köszi!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)