Napokban láttam Illéskrisz konyhája blogján nagyon megtetszett, nem vártam sokáig a kipróbálással!:-)
Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1/4 kocka élesztő, 5 dkg. olvasztott margarin, 1 db tojás, 5 dkg. porcukor(nekem most porXukor/nyírfacukor volt), 1/2 mk. só. + 1 tojás sárgája a tészta kenéséhez és 5+5 dkg. tej ill. étcsoki .
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben pici cukorral felfuttattam, majd a liszthez öntöttem és a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam.Letakarva hagytam duplájára kelni a tésztát. Ezután lisztezett deszkára borítottam kicsit átgyúrtam és 12 db kis cipóra osztottam. Egyenként ezeket a tésztákat kerek kb. 13 cm-re nyújtottam. Gőz fölött a kétféle csokit kevés olajjal felmelegítettem és ezzel a csokival a kerek lap felét bekentem, a tisztán hagyott részt ráhajtottam és a hajtással párhuzamosan két vízszintes csíkot vágtam a tésztába nem teljesen végig (kb. 1 cm.-re a széléig). Ezeket a csíkokat felgöngyölítettem egyenként és a kivajazott muffin formába pakoltam. Egyszerre hármat /egymás mellett/ nyújtottam ki kentem meg és göngyölítettem fel majd tettem a formába. Mikor végeztem az egésszel hagytam pihenni a tésztát 10', majd lekentem a tojás sárgájával és előmelegített sütőbe tettem , nekem 200 fokon 20' alatt sült meg. Porcukrot szórtam rá és muffin papírba pakoltam. ( A technikája lehet hogy így nem érthető, de nézzétek meg ITT. Illéskrisznél fázisfotó is van, ami számomra is nagy segítség volt! Nagyon finom köszönöm ! )
Nagyon szép lett nálad is. De jól jönne ma tízóraira... Hmm, jó is álmodozni. :)
VálaszTörlésJaj ez is nagyon guszta! Bocsi hogy ide írom de csak nem bírtam ki és kipróbáltam a Francia kenyeret,hát istenien sikerült így elsőre,nagyon nagyon köszönöm neked ezt sok csodás receptet!
VálaszTörlésNagyon jól sikerültek ezek a csigák! Úgy megennék egyet most a reggeli kávém mellé! :-))
VálaszTörlésKöszönöm,Évi,megint egy elmenteni való recept;-)
VálaszTörlésEgyben segítenél kérlek?
Karácsonykor volt az utolsó,hogy gőz fölött próbáltam csokoládét olvasztani,röpke 1 órán keresztül,a végén már a párom folytatta,mert már nem gyengén voltam ideges.Minden lett belőle csak olvasztott csokoládé nem.Van ennek valami titka?
Emőke
Én is kérek egyet! Nagyon csinosak!
VálaszTörlésPetra: Köszi! Ha előbb szólsz küldtem volna!:-)
VálaszTörlésEWA gyöngyös világa! Köszi! Nagyon örülök hogy sikerült! Egészségetekre!
Dominika:Köszi! Azt elhiszem hogy jó lett volna de már kiszállítást mára nem vállalok!:-))
Th E.Art:Az nagyon sok idő amit írsz!Egy fazékba tegyél fel vizet mikor már fő akkor tegyél a fazék tetejére egy olyan tálat amibe beletördeled a csokit 1-2 evőkanál olajat tegyél hozzá és fakanállal kavarjad 5' nem több ami alatt megolvad a csoki.(Tulajdonképpen a gőztől melegszik fel az edény és olvad meg a csoki) Próbáld ki, remélem sikerülni fog!
Erika: Köszi! Rendelést vettem!:-)
Hát ezek csodásak lettek Éva. Én is kinéztem már ezt a receptet Illéskrisznél, csak még nem volt időm rá:)
VálaszTörlésÉvi, ez gyönyörű lett! Nagyon ügyes vagy! Gondolom ízlett is. Nálam nagyon gyorsan eltűnt... :o)
VálaszTörlésKati: Köszi! Ha lesz egy kis időd próbáld ki mert nagyon finom!
VálaszTörlésIlléskrisz Konyhája: Köszönöm a dícséretet! Nagyon ízlett!Pár darabot tettem el a nagyobbik lányom holnap jön haza szeretném ha megkóstolná!
Csodásan néznek ki, és még milyen finomak lehetnek! :P Nekem még jut belőle? :)
VálaszTörlésCsodálatosak lettek nálad is,nagyon ügyes vagy:) A lányodnak biztos ízleni fog, nagyon jó lehet egy bögre tejjel.
VálaszTörlésGabriella: Köszi! Még jut neked is!
VálaszTörléstrollanyu: Köszi! Remélem elnyeri a tetszését, bár általában szeretik a sütiket amit csinálok!
De szépek!
VálaszTörlés