Hozzávalók: 2 bögre liszt (én most 1 bögre Nature Cookta gesztenyelisztet tettem), 1 bögre kristálycukor, 1 bögre tej, 10-12 dkg. zsír, 2 db tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliacukor, magozott meggy.
🍒
Elkészítése: A hozzávalókat egy tálba öntöttem a tojásnak először csak a sárgáját és jól összekevertem .A fehérjét felvertem habnak és úgy kavartam óvatosan a tésztához. A tepsit zsírral kikentem megszórtam liszttel és beleöntöttem a tésztát a tetejére rászórtam a kimagozott meggyet. Sülés közben lesüpped a tésztába. Előmelegített sütőben 200 fokon 25'. Mikor kihűlt akkor vágtam és szórtam meg vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat!
Ez a bögrés nálunk dióval, mákkal szokott menni, így még nem próbáltam, de most fogom!:)
VálaszTörlésNekem jöhet az eredeti, vagy éppen az egészségesebb változat is, de ha lehetne kérni most azonnal. Nagyon finom!!!:)
VálaszTörlésQue rico pastel rico y saludable,abrazos y abrazos.
VálaszTörlésGondolom ebből a finomságból az unoka is kapni fog...? :-))
VálaszTörlésIlyen bögrés sütit még nem is csináltam, pedig elég egyszerűnek tűnik :)
VálaszTörlésTiffanylda: Akkor érdemes így kipróbálni nagyon finom. Ha láttad volna a kis unokám hogy ette, mondanom sem kell hogy először csiborázta ki a meggyet!
VálaszTörlésGizi: Köszi! Vettem a rendelésedet, küldöm!:-))
Rosita Vargas: Köszi!
Gabriella: Azért csináltam most ezt a gyümölcsöset mert szereti nagyon.Bár a gyümölcs valahogy hamarabb kifogyott a süteményéből?:-))
Panna: Egyszer próbáld ki, lehet variálni akármilyen gyümölccsel és nagyon finom.