Oldalak

2012. június 29., péntek

Meggyes lepény/bögrés/🍒

 Egészségesebb alapanyagot is használtam ehhez a süteményhez ezért teszem megint fel a blogra!
Hozzávalók: 2 bögre liszt (én most 1 bögre Nature Cookta gesztenyelisztet tettem), 1 bögre kristálycukor, 1 bögre tej, 10-12 dkg. zsír, 2 db tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliacukor, magozott meggy.
🍒
Elkészítése:  A hozzávalókat egy tálba öntöttem  a tojásnak először  csak a  sárgáját  és jól összekevertem .A fehérjét felvertem habnak és úgy kavartam óvatosan a tésztához. A tepsit zsírral kikentem megszórtam liszttel és beleöntöttem a tésztát a tetejére rászórtam a kimagozott meggyet. Sülés közben lesüpped a tésztába. Előmelegített sütőben 200 fokon 25'. Mikor kihűlt akkor vágtam és szórtam meg vaníliás porcukorral.  
                                Jó étvágyat!                                              

6 megjegyzés:

  1. Ez a bögrés nálunk dióval, mákkal szokott menni, így még nem próbáltam, de most fogom!:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem jöhet az eredeti, vagy éppen az egészségesebb változat is, de ha lehetne kérni most azonnal. Nagyon finom!!!:)

    VálaszTörlés
  3. Que rico pastel rico y saludable,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  4. Gondolom ebből a finomságból az unoka is kapni fog...? :-))

    VálaszTörlés
  5. Ilyen bögrés sütit még nem is csináltam, pedig elég egyszerűnek tűnik :)

    VálaszTörlés
  6. Tiffanylda: Akkor érdemes így kipróbálni nagyon finom. Ha láttad volna a kis unokám hogy ette, mondanom sem kell hogy először csiborázta ki a meggyet!
    Gizi: Köszi! Vettem a rendelésedet, küldöm!:-))
    Rosita Vargas: Köszi!
    Gabriella: Azért csináltam most ezt a gyümölcsöset mert szereti nagyon.Bár a gyümölcs valahogy hamarabb kifogyott a süteményéből?:-))
    Panna: Egyszer próbáld ki, lehet variálni akármilyen gyümölccsel és nagyon finom.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)