Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1,5 dl langyos víz, 1 dkg. élesztő, 1 tk. cukor, mk.só, 1 tojás+1 kenéshez.Ebből a mennyiségből 6 db. zsemle lett!
😊
Elkészítése: kevés langyos vízbe tettem az élesztőt, cukrot kanál lisztet és felfuttattam . A liszthez adtam a sót , tojást , megkelt élesztőt és a többi langyos vízzel jó alaposan bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam kelni kb. 40'. Azután lisztezett nyújtódeszkára borítottam átgyúrtam és 6 kis cipóra raktam szét /ami nekem mindig valami oknál fogva nem egyformára sikerül?:-) nem baj/. Tepsit vékonyan beolajoztam és arra pakoltam rá a tetejét felvert tojással megkentem. Így hagytam még 30' kelni. Ezután átkentem ismét a tojással és szórtam rá szezámmagot és köménymagot. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.😋
Jó étvágyat!
Nagyon guszták. Szoktam én is készíteni ilyet és nagyon finomak.
VálaszTörlésAleda: Köszi!
VálaszTörlésHa nekem kell tésztát egyenlő részekre szednem, az sem lesz soha egyforma, de talán épp ez a házi sütés varázsa. Ezek is igazán szépek. Gyönyörű színük van.
VálaszTörlésJó kis zsemléket sütöttél ;)
VálaszTörlésÉdeskonyha: Köszi! Ezek után én is ezt fogom mondani így egyedi !
VálaszTörlésPanna: Köszi!