Hozzávalók és elkészítése: Gáztepsit kibéleltem alufóliával és zsírral lekentem. 1 kg. almát megpucoltam és lereszeltem levét kinyomkodtam és a tepsibe egyengettem megszórtam fahéjjal. Ezután 4 tojásos piskótát készítettem: 4tojás, 24 dkg. porcukor, 8 ek. víz, 20 dkg. liszt, 1 cs. sütőpor, /. Ezt a piskótát öntöttem az almára/ majd megsütöttem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20'. Mikor elkészült tálcára borítottam és a fóliát lehúztam majd a következő krémet tettem rá.: 15 dkg. margarin , 15 dkg. porcukor kikevertem jól és 4 dl tejben elkészítettem 1 cs. vaníliás pudingot amit mikor kihűlt összekevertem a krémmel. Ezt kanalaztam az almára és elsimítottam ,Végül 10 dkg. tortabevonót 2 ek. olajjal gőz fölött megolvasztottam és a süteményre kentem.
Jó étvágyat!
Már én is kívánok egy igazi finom nyári almás almás sütit. A tied nagyon mutatós:) Szép lett a fejléced is:)
VálaszTörlésKati: Finom is az almás süti, bármilyen formában! Köszi !
VálaszTörlésGuszta nagyon a sütid, nagyon finom lehet! :) Tetszik az új fejléced, a Palota Szálló pedig gyönyörű! :)
VálaszTörlésLátom te is nézed az Izvadászt, ott adták le ezt a receptet most a hétvégén, finom kis egyszerű süti, én is kipróbálom majd :-))))
VálaszTörléshankka: Köszi, finom volt! Örülök hogy tetszik !
VálaszTörlésAnikó: Nem néztem az Izvadászt, ez a receptem már jó régi! Nagyon finom próbáld ki!
Ó, ez klassz recept! :P
VálaszTörlésEz is kedvemre való volna! :D
VálaszTörlésGabriella: Köszi !
VálaszTörlésPanna: Nagyon finom biztos hogy ízlene!