🌸
Elkészítése: Kevés langyos tejben megkelesztettem az élesztőt majd a lisztbe öntöttem a tojássárgáját 2 ek cukrot és pici sót hozzátéve a többi tejjel jól bedagasztottam a végén tettem hozzá az olvasztott zsírt. 1/2 órát hagytam kelni. Ezután lisztes gyúródeszkára borítottam és először ketté majd 3-3 felé téptem a tésztát és úgy sodortam meg majd a cukor és fahéj keverékében megforgattam összetekertem kissé és sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoltam ahol még 15' hagytam . Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon 20' sütöttem. 😋
Jó étvágyat kívánok !
De finom lehet! Nagyon szeretem az ilyen sütiket :)
VálaszTörlésJó kis édes kifli, leves után második fogásnak is megfelel!
VálaszTörlésNagyon guszta,ilyet még soha nem csináltam.
VálaszTörlésIstenien néz ki, nagyon-nagyon fincsi lehet! De megennék most egy darabkát! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, isteni finom lehet, ahogy a fahéjas cukor karamellizálódik rajta sütés közben. Egy kis leves után tökéletes lenne:)
VálaszTörlésVikvi:Nagyon finom a fahéjnak az ízét nagyon szeretem!
VálaszTörlésmarisz57: Igen tésztásbablevesem volt és az után elég is volt 1 db.
Jámborné Budai Mónika:Köszi! Egyszer próbáld ki nagyon finom!
hankka:Köszi! Szívesen megkínálnálak azt tudod?
trollanyu: Nagyon finom éppen mondtam a férjuramnak aki csodák-csodája evett belőle, hogy olyan mint a kürtős kalács! Ebéd része !
De finom kalácskák! Mentem azon nyomban!Köszi! :o)
VálaszTörlésElső látásra beleszerettem:-) Amint felhasználtam a sütibe való almát és barackot, ez a szépség fog következni!
VálaszTörlésIlléskrisz Konyhája: Köszi!
VálaszTörlésGerdi: Köszi! Csak szépen sorban. Nekem is annyi elmentett receptem van , egyszer remélem mindegyiket sikerül kipróbálnom?
Ó,istenem:-)Teavajjal megkenve,hideg tejet szürcsölni hozzá....
VálaszTörlésAnnyira szeretem az ilyen kalácsokat!! Én ezt nem vízen kullogónak ismerem?? De lehet, hogy csak hasonló... nem tudom. Mindenesetre nagyon jól néz ki nálad!! :)
VálaszTörlés