Oldalak

2012. szeptember 12., szerda

Gombás rizs rántott krumplival

   Hozzávalók:  1 nagyobb krumpli, /liszt, 1 tojás, prézli, só/, rizs, 10 dkg. gomba, petrezselyem , őrölt bors, kisebb fej vöröshagyma, ételízesítő.
🍄
Elkészítése: A rántott krumplit már leírtam de ide írom azért : megpucoltam a krumplit felkarikáztam vékonyra majd mk. oldalát  megszórtam sóval kicsit hagytam állni, ezután lisztbe, tojásba prézlibe forgatás után forró olajban kisütöttem. A körethez: kevés olajat megforrósítottam amibe tettem az apró kockákra fölvágott vöröshagymát kicsit dinszteltem kicsit ezután  beletettem a megtisztított és apró kockákra vágott gombát sót, borsot  szórtam rá valamint az apróra fölvágott petrezselymet és így abáltam együtt kb.10'. Másik edénybe kevés olajban megpirítottam kissé a rizst majd felöntöttem dupla mennyiségű vízzel(ez azt jelenti ha 1 pohár rizs akkor 2 pohár víz) és ehhez öntöttem a gombát kevés ételízesítőt tettem még hozzá  mikor már főtt akkor lezártam alatta a gázt lefedtem és hagytam 20' így puhulni . 😋
                               Jó étvágyat!                                              

5 megjegyzés:

  1. Majdnem vega fogás:) Ízlene nekem:)

    VálaszTörlés
  2. Kati: Azért esett ilyen nagyon jól nekem is!:-)

    VálaszTörlés
  3. Ha vega, ha nem a krumplit is imádom, a rizst is gombásan meg pláne!
    Ha Miskolcon laknék befizetnék hozzád menzára!
    Puszi!!!!

    VálaszTörlés
  4. Milyen jó kis kajákat készítesz?!!! Nagyon ötletes vagy!:))

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)