Hozzávalók: 18 dkg. liszt, 12,5 dkg. margarin, 2 ek cukor, csipet só, 1 db tojássárgája, sárgabarack lekvár, / a tojásfehérje + kb.20 dkg. porcukor a habhoz/
Elkészítése:A lisztet cukrot csipet sót összekevertem majd a margarint elmorzsoltam benne és végül a tojássárgájával együtt jól összegyúrtam. Hűtőbe tettem 1 óra hosszára. 3-4 mm vastagságra kinyújtottam majd kiszaggattam . Zsírpapírral bélelt tepsibe tettem , a tojás fehérjéből és cukorból kemény habot vertem majd a sütemények szélén próbáltam végig kenni egy zacskó és egy torta díszítő cső segítségével. Ezután a közepét lekvárral bekentem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem.
Ui: (Már így utólag gondolom hogy a habot lehetett volna keményebbre?) Azért ez a süti is elfogyott a hétvégén!
Jó étvágyat!
Nagyon gusztusos ez tál süti,én is részt vettem volna a fogyasztásban:)))
VálaszTörlésSzépek lettek:))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Nekem így is nagyon tetszik!
VálaszTörlésEzt már én is kinéztem magamnak.
VálaszTörlésNem tartom vészesnek, amit te szépséghibának nevezel.És a mostani tapasztalataid alapján másodjára már biztos jobban sikerül.
Mesés!Most derült ki nemrég,hogy a lányom imádja a linzert!
VálaszTörlésA Te szíveid is nagyon szépek lettek!
VálaszTörlésEWA gyöngyös világa: Köszi! Legközelebb szólok hogy gyere!
VálaszTörlésJámborné Budai Mónika: Köszi!
Lilla: Köszi!
marisz57: Köszi! Az biztos hogy legközelebb már fogom tudni!
Emőke:Köszi! Akkor süssél mert egyszerűen elkészíthető és nagyon finom!
Katalin: Köszi!