Oldalak

2012. szeptember 11., kedd

Linzerszívek

Barbi konyhája blogjában láttam  ezt a süteményt sokkal szebb kivitelben. Sajnos nekem így sikerült, nem marcipánnal  készítettem csak sima tojásfehérje-porcukor keverékével.Az íze nagyon finom  csak szépséghibája van!:-))
Hozzávalók: 18 dkg. liszt, 12,5 dkg. margarin, 2 ek cukor, csipet só, 1 db tojássárgája, sárgabarack lekvár, / a tojásfehérje + kb.20 dkg. porcukor a habhoz/
Elkészítése:A lisztet cukrot csipet sót összekevertem majd a margarint elmorzsoltam benne és végül a tojássárgájával együtt jól összegyúrtam.  Hűtőbe tettem 1 óra hosszára.  3-4 mm vastagságra kinyújtottam majd kiszaggattam . Zsírpapírral bélelt tepsibe tettem , a tojás fehérjéből és cukorból kemény habot vertem majd a sütemények szélén próbáltam végig kenni egy zacskó és egy torta díszítő cső segítségével. Ezután a közepét lekvárral bekentem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem.
Ui: (Már így utólag gondolom hogy a habot lehetett volna keményebbre?)  Azért ez a süti is elfogyott a hétvégén!
                                Jó étvágyat!                                    

7 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos ez tál süti,én is részt vettem volna a fogyasztásban:)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Nekem így is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Ezt már én is kinéztem magamnak.
    Nem tartom vészesnek, amit te szépséghibának nevezel.És a mostani tapasztalataid alapján másodjára már biztos jobban sikerül.

    VálaszTörlés
  4. Mesés!Most derült ki nemrég,hogy a lányom imádja a linzert!

    VálaszTörlés
  5. A Te szíveid is nagyon szépek lettek!

    VálaszTörlés
  6. EWA gyöngyös világa: Köszi! Legközelebb szólok hogy gyere!
    Jámborné Budai Mónika: Köszi!
    Lilla: Köszi!
    marisz57: Köszi! Az biztos hogy legközelebb már fogom tudni!
    Emőke:Köszi! Akkor süssél mert egyszerűen elkészíthető és nagyon finom!
    Katalin: Köszi!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)