Oldalak

2012. november 18., vasárnap

Sajtgolyók

    Hozzávalók és elkészítése: 2 db. tojásfehérje, kb.14 dkg. reszelt sajt, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj. A tojásfehérjét habbá vertem és a reszelt sajtot belekevertem. A masszából  1 ek. vettem ki megformáltam golyónak majd zsemlemorzsában megforgattam és forró olajban mindkét oldalán megsütöttem. Sózni nem szükséges a masszát és sütéskor egymástól távolabb kell tenni mert sülés közben megnőnek. Főételnek is megfelelő egy kis rizibizivel, vagy krumplisalátával is finom!
Ui:  már egyszer sütöttem , nem teljesen azonos ez a régi receptemmel. Más blogokon is láttam már, de most kaptam megint egy ismerősömtől  régi újságokat /pld. 1993. Magyar Konyha/ abból való ez a recept.
                                Jó étvágyat kívánok !                                          

7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehetett!! Csak egy kérdés: milyen sajtot reszeltél le, hogy nem folyósodott el sütés közben. Nekem a sajtos cuccokból (majdnem mindig) kifolyik a sajt.

    VálaszTörlés
  2. Ebből nekem "lecsúszna" most néhány darab. :)

    VálaszTörlés
  3. Hú,de remek recept,köszönöm!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett, ügyesen megsütötted, és még a sajt ki sem folyt belőle :) Nekem a rántott sajt is mindig gondot okoz, mert a panír alól állandóan kifolyik a sajt....

    VálaszTörlés
  5. Márti: Köszi!
    Maria: Általában trapistát használok, a lényeg hogy forró legyen az olaj.
    Gabriella: Szívesen adtam volna, de miért nem szóltál hamarabb ?:-))
    Mammka: Egészségedre!
    Katalin: Köszi! Forró olajba pakoljad akkor sikerül!
    teller-cake:Köszi!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)