Hozzávalók és elkészítése: 2 db. tojásfehérje, kb.14 dkg. reszelt sajt, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj. A tojásfehérjét habbá vertem és a reszelt sajtot belekevertem. A masszából 1 ek. vettem ki megformáltam golyónak majd zsemlemorzsában megforgattam és forró olajban mindkét oldalán megsütöttem. Sózni nem szükséges a masszát és sütéskor egymástól távolabb kell tenni mert sülés közben megnőnek. Főételnek is megfelelő egy kis rizibizivel, vagy krumplisalátával is finom!
Ui: már egyszer sütöttem , nem teljesen azonos ez a régi receptemmel. Más blogokon is láttam már, de most kaptam megint egy ismerősömtől régi újságokat /pld. 1993. Magyar Konyha/ abból való ez a recept.
Jó étvágyat kívánok !
Isteni csemege!
VálaszTörlésEz nagyon finom lehetett!! Csak egy kérdés: milyen sajtot reszeltél le, hogy nem folyósodott el sütés közben. Nekem a sajtos cuccokból (majdnem mindig) kifolyik a sajt.
VálaszTörlésEbből nekem "lecsúszna" most néhány darab. :)
VálaszTörlésHú,de remek recept,köszönöm!!!!!
VálaszTörlésNagyon guszta lett, ügyesen megsütötted, és még a sajt ki sem folyt belőle :) Nekem a rántott sajt is mindig gondot okoz, mert a panír alól állandóan kifolyik a sajt....
VálaszTörlésKipróbálós csemege! :)
VálaszTörlésMárti: Köszi!
VálaszTörlésMaria: Általában trapistát használok, a lényeg hogy forró legyen az olaj.
Gabriella: Szívesen adtam volna, de miért nem szóltál hamarabb ?:-))
Mammka: Egészségedre!
Katalin: Köszi! Forró olajba pakoljad akkor sikerül!
teller-cake:Köszi!