Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 2 db tojás, 1 mk. rum/ vagy aroma/, diónyi margarin, kevés tejföl/nekem 3 ek elég volt/ és egy csipet só, sütéséhez olaj.
😊
Elkészítése: a hozzávalókat a tejföllel összegyúrtam, rugalmas tészta lett , azonnal késfok vastagságúra nyújtottam, négyszögletes darabokra vágtam , és a lapokat párhuzamosan bevagdostam derelyemetszővel. Összebogoztam, és bő forró olajban aranysárgára sütöttem.Sütés után vaníliás porcukorral szórtam meg! Lekvárral tálaltam.
Jó étvágyat kívánok !
A csörögét én is így szoktam sütni. De régen volt már!
VálaszTörlésmarisz57: Általában én élesztőset szoktam, csak most kipróbáltam ezt a fajtát, finom!
VálaszTörlésHű, de rég ettem fánkot :(
VálaszTörlés