Hozzávalók és elkészítése: 18 dkg. vaj, 2 szelet csoki lereszelve, 1/2 cs. vaníliacukor, 1 db tojás, 10 dkg. porcukor ezeket alaposan kikevertem majd hozzátettem 30 dkg. liszt és 1 cs. sütőpor keverékét és alaposan összegyúrtam. A tésztát kinyújtottam és perecformával kiszaggattam. Sütőpapírt tettem a tepsibe erre pakoltam a tésztát, majd előmelegített sütőben 200 fokon 13' sült. Még forrón megszórtam kakaópor-vaníliacukor keverékével és mivel nagyon szeretem a fahéjat ezért felét fahéjjal szórtam meg.
(Mónikánál megjegyzésben van hogy 1 szelet csokoládé 6 dkg.)
Ui: Fele mennyiségből készítettem és margarint használtam nagyon finom apró sütemény!
Jó étvágyat kívánok!
Egyszerű és nagyszerű. Szeretem az ilyen könnyű kis finomságokat. Majd kipróbálom.
VálaszTörlésKépzeld amikor elkezdtem írni a hozzászólásom nagy meglepetésemre - meg is ijedtem - hirtelen megszólalt egy férfi angolul. Ez hogy lehet? Gyorsan visszamentem a főoldaladra és újra indítottam a hozzászólásom, akkor már nem szólalt meg.
Lívia: Köszi! Valóban nagyon finom ez a süti! Nem tudom megint valami Spam vagy mi ez ami rákúszik én most egy másik oldalon birkóztam ezzel szintén, nem tudtam leállítani! Végül az egészet bezártam mert már annyira idegesített.
VálaszTörlésKöszönöm szuper kis recept!
VálaszTörlésKöszönöm ,hogy sütöttél ,nagyon szépek lettek. Be is raktam a recept mellé:))
VálaszTörlésFinom kis kekszek lehetnek! Én is beszereztem olyan kis perecvágót, de egyszer használtam. Jó kis türelemjáték...
VálaszTörlésEWA gyöngyös világa!Örülök ha tetszik!
VálaszTörlésJámborné Budai Mónika: Én köszönöm a jó receptet!
Gerdi: Nagyon finom volt!Szerintem ha kitapasztalod és minden egyes szaggatás előtt lisztbe mártod akkor szaporán megy vele!Sósat is szeretek ezzel csinálni.
Nagyon finomnak tünnek ezek a csokis perecek!
VálaszTörlésazt persze, hogy mennyire elálló, gondolom nem sikerült kitapasztalni, mert hamar elfogytak...
marisz57: Valóban nagyon finomak, kis fémdobozba tettem mivel csak ketten nassoltuk és fél adagból csináltam vagy 2 napig ettük.Biztos hogy sokáig finom maradt volna mert szinte másnap még jobb volt.Amit még csodáltam hogy férjuram is eszegette, pedig ez csoda !:-)
VálaszTörlés