Hozzávalók:40 dkg. liszt, 3 tojás, 1 cs. sütőpor, 15 dkg. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, tejföl amennyi szükséges. Sütéshez: olaj. Tésztára porcukor és mellé lekvár.
Elkészítése: A lisztet összegyúrtam a tojással a sütőporral a kétféle cukorral valamint pici sóval és a tejföllel. Lisztezett deszkán kb. 1-1,5 mm vékonyra nyújtottam majd körszaggatóval kiszúrtam. A köröket a szélektől többször sugarasan bevagdostam, majd 4 db egymásra téve a közepét ujjammal összenyomtam. A forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem. Tálaláskor porcukroztam és lekvárral tálaltam.
Ui: napilapból néztem ki ezt a receptem , sokszor kipróbáltam már máskor is ilyen újságokból de most egy kicsit érdekes volt a recept mert ennyi liszthez csak 1 tk. tejföl volt megadva azért írtam hogy szükség szerinti mennyiség.Fél adaggal próbáltam ki ahhoz kb. 3 ek. tejfölt tettem nagyon finom egyébként a tészta!
Jó étvágyat!
Nagyon szépek, mutatósak a fánkjaid, és biztosan nagyon finomak is!
VálaszTörlésNagyon mutatósak finom lehet!!!!!
VálaszTörlésNagyon szeretem!Én sose készítettem még, de édesanyám szokott!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek, jó ez a formázás! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésTudod,Évi,ha az egyik rokonod lehetnék,csak beülnék a konyhádba és enném a finom süteményeidet!Mesteri háziasszony vagy Te,aki minden nap valami ínyenc csemegét tálalsz fel a magad és a mi örömünkre is....:-)
VálaszTörlésItt a farsang, itt a fánk:)
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki:)
Nekem a nagymamám készített ilyen fánkot régen, de szerettem! :) Már én is jártam így többször, hogy újságból készítettem el egy receptet, és bizony kellett némi változtatás, hogy működjön a dolog, és aztán ehető legyen a kaja. :))))
VálaszTörlésKatalin: Köszi, finomak voltak!
VálaszTörlésViktória Bori: Köszi!
Angi Angéla:Köszi! Kíváncsi lennék Édesanyád receptjére ?
hankka: Köszi! Valójában azért próbáltam én is ki ezt a süteményt mert még így nem csináltam.
Ditti: Köszi!
Emőke: De jó lenne , akkor csak eléd tenném a sütiket és kíváncsian várnám hogy melyik ízlett jobban!:-))Sőt, megtanulnék olyat sütni ami még a fogyós időszakodban is ehető jó?:-)
Roza: Köszi!
Csilla:Nagymamád receptje nincs meg véletlenül? Volt olyan recept amit így választottam ki újságból és finom volt nem kellett változtatni semmit, de a fordítottja is előfordult már sajnos!
Tetszik ez a formázás, nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésHa arra járok,bizonyisten meglátogatlak;-))))
VálaszTörlésMilyen szépek! Bevallom,én is próbálkoztam egyszer vele,de szétjöttek a rétegek :(
VálaszTörlésHajniZoli:Köszi!
VálaszTörlésEmőke:Azért előtte szóljál!
Márti: Köszi!Középen a tésztát az ujjammal jól összenyomtam.
Jól sikerült a rózsafánkod! Én is szoktam sütni, mutatós is, finom is.
VálaszTörlésmarisz57: Köszi!
VálaszTörlés