Hozzávalók: 1 db 450 gr. legalább 20% tejföl, és gézlapok.
🌷
Elkészítése: Egy magasabb tál fölé helyeztem egy műanyag szűrőt és kibéleltem két réteg gézzel. Ebbe öntöttem a tejfölt és lefedve hűtőbe pakoltam. Akár már 3-4 óra után is lehet használni, de annál jobb minél tovább hagyjuk hogy a savó jól lecsöpögjön . Amikor elkészült a szűrőből egy tányérra borítottam és a további felhasználásig egy zárható fedeles dobozba tettem és vissza a hűtőbe.( Ami savó lett azt majd felhasználom süteménybe)Sok sikert és váljon egészségetekre!
Okos ötlet, és bizony olcsóbb is! Kipróbálom én is.:))
VálaszTörlésKöszönöm,hogy megosztottad. Kisfiam szülinapi tortájánál tesztelve is lesz.
VálaszTörlésNagyon jó ötlet:)
VálaszTörlésJó ötlet, még nem hallottam róla...
VálaszTörlésNahát, hogy mik vannak! Kipróbálom én is!! :)
VálaszTörlésSzuper ötlet, én is ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésNahát!Ez csudaklassz ötlet!
VálaszTörléshűha!
VálaszTörlésJó ötlet és működik! Én már próbáltam, s meglepően krémes lesz a végeredmény.
VálaszTörlésNagyon jó4 Én is használom, én 48 órát szeretem csöpögtetni, nekem az jön be igazán. Tortától kezdve a pohárkrémig mindenhez nagyon jól használható! :)
VálaszTörlésÉn rendszeresen magam készítem a tortákhoz már régóta.Lehetőleg semleges ízű tejfölt szoktam venni hozzá. Én először kicsit meglangyítom, utána öntöm a szűrőbe, ahol csepeghet 1-3 napig.
VálaszTörlésMint mascarponet még nem használtam, viszont rendszeresen szoktam így készíteni, kikavarva zöld fűszerekkel, pici sóval, zúzott fokhagymával. Szoktam hagyni egy napot csepegni, finom krém lesz belőle.
VálaszTörlésLegközelebb tiramisuba teszem:-)
Köszi, ezt ki kell próbálnom! Nagyon finomnak tűnik :))
VálaszTörlésKedves Lányok-asszonyok: Örülök hogy tetszik ez az ötlet és hogy többen is már kipróbáltátok az megerősít abban hogy én is ezzel csináljam majd a sütiket! Aki még eddig nem próbálta nosza próbáljátok ki ! Köszi mindenkinek!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, én is szeretem. Nem tudom, ki találta fel, de jól tette! :D
VálaszTörlésNassoló Naplopó: Te pedig azt hogy közzétetted nagyon jó ötlet volt!Köszi!
VálaszTörlésLaktòz érzékenyként különösen örülök ennek a receptne laktòz mentes tejfölből kipròbálom majd az édes és sòs vàltozatot is. Köszi nektek.
VálaszTörlésBernadett Török üdvözöllek! Örülök hogy hasznosat találtál, érdemes kipróbálni mert már süteménybe is próbáltam és nagyon jó! Egészségedre!
VálaszTörlés