Oldalak

2013. január 15., kedd

Házi natúr krémsajt mascarpone helyett !

Ezt az ötletet Nassoló naplopó blogon  láttam meg és nagyon megtetszett így a kipróbálásra  várók listájába tettem. Most érkezett el az idő hogy el is készítettem mivel a héten  szeretnék vele sütni. Nem túl gyakran használtam eddig   bolti mascarponét, talán az ára miatt  de én egy kis mellékízt is  érzek rajta. Ezért gondoltam hogy kipróbálom és ha finom akkor talán még olcsóbb is ezzel készíteni a süteményt.
                                                                       
Hozzávalók: 1 db 450 gr. legalább  20% tejföl, és gézlapok. 
🌷
Elkészítése:  Egy magasabb tál fölé helyeztem  egy műanyag szűrőt és kibéleltem két réteg gézzel. Ebbe öntöttem a tejfölt és lefedve hűtőbe pakoltam. Akár már 3-4 óra után is  lehet használni, de annál jobb minél tovább hagyjuk hogy a savó jól lecsöpögjön . Amikor elkészült   a szűrőből egy tányérra borítottam és a további felhasználásig egy zárható fedeles dobozba  tettem és vissza a hűtőbe.( Ami savó lett azt majd felhasználom süteménybe)
Sok sikert és váljon egészségetekre!

18 megjegyzés:

  1. Okos ötlet, és bizony olcsóbb is! Kipróbálom én is.:))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm,hogy megosztottad. Kisfiam szülinapi tortájánál tesztelve is lesz.

    VálaszTörlés
  3. Jó ötlet, még nem hallottam róla...

    VálaszTörlés
  4. Nahát, hogy mik vannak! Kipróbálom én is!! :)

    VálaszTörlés
  5. Szuper ötlet, én is ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  6. Nahát!Ez csudaklassz ötlet!

    VálaszTörlés
  7. Jó ötlet és működik! Én már próbáltam, s meglepően krémes lesz a végeredmény.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó4 Én is használom, én 48 órát szeretem csöpögtetni, nekem az jön be igazán. Tortától kezdve a pohárkrémig mindenhez nagyon jól használható! :)

    VálaszTörlés
  9. Én rendszeresen magam készítem a tortákhoz már régóta.Lehetőleg semleges ízű tejfölt szoktam venni hozzá. Én először kicsit meglangyítom, utána öntöm a szűrőbe, ahol csepeghet 1-3 napig.

    VálaszTörlés
  10. Mint mascarponet még nem használtam, viszont rendszeresen szoktam így készíteni, kikavarva zöld fűszerekkel, pici sóval, zúzott fokhagymával. Szoktam hagyni egy napot csepegni, finom krém lesz belőle.
    Legközelebb tiramisuba teszem:-)

    VálaszTörlés
  11. Köszi, ezt ki kell próbálnom! Nagyon finomnak tűnik :))

    VálaszTörlés
  12. Kedves Lányok-asszonyok: Örülök hogy tetszik ez az ötlet és hogy többen is már kipróbáltátok az megerősít abban hogy én is ezzel csináljam majd a sütiket! Aki még eddig nem próbálta nosza próbáljátok ki ! Köszi mindenkinek!

    VálaszTörlés
  13. Örülök, hogy tetszik, én is szeretem. Nem tudom, ki találta fel, de jól tette! :D

    VálaszTörlés
  14. Nassoló Naplopó: Te pedig azt hogy közzétetted nagyon jó ötlet volt!Köszi!

    VálaszTörlés
  15. Laktòz érzékenyként különösen örülök ennek a receptne laktòz mentes tejfölből kipròbálom majd az édes és sòs vàltozatot is. Köszi nektek.

    VálaszTörlés
  16. Bernadett Török üdvözöllek! Örülök hogy hasznosat találtál, érdemes kipróbálni mert már süteménybe is próbáltam és nagyon jó! Egészségedre!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)