🌸
Elkészítése: A lisztben elvegyítettem a sütőport majd a margarinnal összemorzsoltam hozzátettem a porcukrot és a tojást majd alaposan összegyúrtam a tésztát. A tészta egy részéből kerek lapot nyújtottam ezzel béleltem ki a piteformát villával megszurkáltam és 20' hűtőbe tettem. A sütőt bemelegítettem 180 fokra majd a pitét 12' betettem kissé elősütöttem. Közben a lekvárt a darált dióval elkevertem és felaprítottam kevés diót a szórásra. A pitét megkentem a lekvárral beszórtam a darabos dióval és a megmaradt tésztát kinyújtottam derelyevágóval csíkokat vágtam és berácsoztam vele . Tojást felvertem megkentem vele és 200 fokon még 25' sütöttem. Jó étvágyat kívánok !
Minden pitét szeretünk, főleg ha édes. A birsalma lekvár dióval társítva isteni lehet.
VálaszTörlésMehetek a konyhádba kóstolni,igaz?;-)))
VálaszTörlésÍnycsiklandó!
Nagyon mutatós lett, még nem nagyon készítettem ilyen rácsos sütit, de tetszik nagyon! Dió, lekvár meg Hál'Istennek mindig akad itthon. :)
VálaszTörlésNagyon szeretem!:-)
VálaszTörlésMinden pitét nagyon szeretek, a birslekvárost is szívesen megenném !
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, biztosan finom is volt. :)
VálaszTörlésBirslekvárral még nem párosítottam a diót, de jó lehet együtt! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlésJajj, de jóó!
VálaszTörlésIlyen pitetésztareceptet keresek már mióta!
Ma el is készítem a gyerekeknek, örülni fognak:)
HajniZoli: Köszi! Birslekvárt az előző évben készítettem először, de nagyon ízlik.
VálaszTörlésEmőke: Gyere nyugodtan! Köszi!
teller-cake: Ezért jó ez a sütemény, nem igényel nagy beruházást!:-)
Anikó: Örülök hogy Te is szereted!
Márti:Biztos ízlene a birslekváros is.Annyira finom ez a lekvár olyan mintha kompótot turmixoltam volna össze.
Okki: Köszi, finom volt!
hankka: Nagyon finom!
mandala: Finom volt!
Patrícia: Remélem sikered lesz a gyerekeknél vele.Egészségetekre!