Oldalak

2013. február 3., vasárnap

Mézes-mustáros csirkecomb "Ízőrzők" Ozora

Hozzávalók:  /Receptben egész csirke volt ./  3 db csirkecomb, 50 dkg. krumpli, 2 fej vöröshagyma, 1 nagyobb szál  sárgarépa, kevés olaj , 2 ek. méz, 2 ek. mustár, fűszerek: só, őrölt bors, és fűszerkeverék/ én állítottam össze 1 mk. mindenből- őrölt bors- kakukkfű- pirospaprika-szárított petrezselyem-tárkony-majoránna és 1 cikk  összezúzott fokhagyma   frissen.
🐓
Elkészítése: Megtisztítottam a krumplit hagymát és a sárgarépát. A krumplit és hagymát  hasábra vágtam a sárgarépát keskeny csíkokra. Egy jénait olajjal kikentem abba tettem először a krumplit majd a répát és végül a hagymát borsoztam sóztam majd a csirkecombokat amit előtte bekentem a fűszerkeverékkel  rápakoltam . Fóliával letakartam és a sütőbe tettem 250 fokon   kb. 50' . Ekkor óvatosan  a fóliát levettem   a mézet és mustárt összekevertem és ezzel kentem meg a húsok tetejét  és még 15' visszatettem sülni, ekkor pirult meg. Nagyon finom ízletes volt !  😋
                                Jó étvágyat  kívánok!                                     

5 megjegyzés:

  1. De szép pirosra sültek a combok! A mézes-mustáros pácban sültet gyanakodva kóstoltam meg, jó régen, aztán egyik kedvencünk lett.

    VálaszTörlés
  2. Csuda jól néz ki, finom lehetett!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis tartalmas étel, igazán fincsi lehet a husi és a köret is! :)

    VálaszTörlés
  4. Finom lehetett, nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  5. Gerdi: Eddig én is talán egyszer próbáltam ki.Férjuram annyira nem szereti ha kísérletezek, így akkor kavartam össze a mézet és mustárt mikor nem látta. Érdekes módon ízlett neki de nem tudja hogy csináltam! Ilyen cseles voltam .
    Maria: Köszi! Akkor jutott eszembe ez a recept mert már régen lementettem, mikor megláttam nálad azt a finomságot!
    hankka:Köszi, igen nagyon finom volt!
    Katalin: Köszi finom volt!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)