Hozzávalók: 1/2 kg. csirkemáj, 2 db tojás, liszt, prézli, köretnek:petrezselymes krumpli, uborkasaláta.
Elkészítése: csirkemájról a szívet levágtam/később jó lesz levesbe/ megmostam majd papírtörlővel felitattam a vizet róla. Tojást felvertem a májat lisztbe tojásba majd prézlibe forgattam és forró olajban megsütöttem. Az edényre amiben sütöm fedőt teszek és mielőtt megfordítom a májat leveszem a tűzhelyről az edényt úgy veszem le a fedőt és fordítom meg a májat majd ismét visszateszem a tűzhelyre és készre sütöm.(májat csak sülés után szoktam sózni) A krumplit megtisztítottam felkockáztam és megfőztem enyhén sós vízben majd leszűrtem . Kevés olajban hagymát dinszteltem és apróra vágott petrezselymet tettem hozzá. Ezt öntöttem a leszűrt krumplira. Uborkasaláta: Az uborkát megpucoltam legyalultam besóztam letakarva hűtőbe tettem kb. 15'-re. Ezután kinyomtam a sós levet az uborkából tálba tettem és felöntöttem vízzel amit kevés cukorral és ecettel ízesítettem.
Jó étvágyat!
Hát ezt most én is szívesen megenném! Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon finom ez a menü! :o)
VálaszTörlésAz egyik szomszédom úgy készíti az uborka salátát, hogy nem önti le róla a levet, hanem azt ízesíti...kipróbáltam én is és valóban finom :o)
Imádom a rántott csirkemájat, de amióta felrobbant és megégette a kezemet (szerintem örökre őrzöm majd a nyomát)megharagudtam,és azóta sem sütöttem!
VálaszTörlésIgen, a máj nagyon robbanós:) Így még nem készítettem, de fonom lehet:)
VálaszTörlésÉvikém akkor most ezt vinném ebédre...Imádom!
VálaszTörlésCsigabige köszi, már sajnos nem tudok ajánlani de legközelebb jó?:-)
VálaszTörlésTimi köszi, biztos hogy finom úgy is talán kicsit sósabb .
Márti azért szoktam én letakarni, most mikor sütöttem is akkorát durrant de fedő rajta volt.
Kati vigyázni kell vele az biztos.
Illéskrisz Konyhája bevenné a kis hasad?:-)) Sajnos már elfogyott mert én is nagyon szeretem.
Jókor jött ez a recept. Holnapra csirkemájat terveztem, így változatosabb lesz. Köszönöm!
VálaszTörlésHajniZoli örülök hogy segíthettem!
VálaszTörlés