Oldalak

2013. május 29., szerda

Szilveszter sütemény

"A mi Süteményes Könyvünk Ma" blogról újonnan  kiválasztott  finomságot sütöttem meg! Nem győzőm elégszer mondani hogy ezek a régi sütemények mennyire finomak tudnak lenni ,pedig annyira egyszerűek!                                                                          
Hozzávalók:/fél adagból készítettem azt írom le/ 25 dkg. liszt, 1/2 cs. sütőpor, 12,5 dkg. cukor, 10 dkg. zsír, 1 db tojás, 1/2 cs. vaníliás cukor, 1 ek. kakaópor. Lekvár a töltéshez.
😊
Elkészítése:  A lisztet a zsírral elmorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrtam,nekem kb. 2 ek. tejet kellett még tennem a tésztához. A tésztát ketté osztottam az egyik felébe  tettem a kakaóport és jól összegyúrtam vele.  A tésztát egyenként kinyújtottam 2-3 mm. vastagra majd kiszaggattam  és zsírozott tepsibe pakoltam. A világos tészta tetejét kicsit villával megnyomogattam és kristálycukorral beszórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 15' alatt megsültek. Ezután a barna tésztát megkentem  szederlekvárral ill.   sárgabaracklekvár - darált dióval összekeverve és a fehér tésztát rápakoltam.Ebből a mennyiségből 20 db sütemény lett.😋
Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

  1. Egyetértek, ez a keksz is bizonyítja, minél egyszerűbb annál finomabb!

    VálaszTörlés
  2. Mély igazságot írtál le :)

    VálaszTörlés
  3. Ki fogom próbálni!!! Mert ha te azt mondod valamire, hogy nagyon finom, akkor az tuti nálunk is nagyon bejön :o))) Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Ez így igaz, ahogy írod! Ezt nem ismertem! Nagyon egyszerű és finom lehet...
    Minden jót kedves Éva!

    VálaszTörlés
  5. Szépek, ezt már én is kinéztem:)

    VálaszTörlés
  6. Márti az biztos, ezekhez a süteményekhez általában mindíg olyan hozzávalóra van szükség ami megtalálható mindennap a konyhában. Nagyon finom ez is.
    Vicuska köszi!
    Timi örülök hogy szerinted egyezik az ízlésünk. Próbáld ki mert nagyon finom.Egészségetekre!
    Flóra köszönöm!
    Kati köszi!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jók lettek, be is raktam a recept mellé:))

    VálaszTörlés
  8. Aláírom amit mondasz Éva. Tudtak valamit az őseink! Megkóstolnám ezeket a sütiket is, nagyon jól néznek ki.

    VálaszTörlés
  9. Jámborné Budai Mónika köszönöm!
    HajniZoli köszi!

    VálaszTörlés
  10. Elneveztem "sírig tartó" süteménynek :) Gyerek korom óta szeretem, anyukám sütötte, aztán én is már kiskorom óta, mert nagyon egyszerű, ma már az unokáimnak is, akiknek szintén kedvenc! :)

    VálaszTörlés
  11. Mária találó az elnevezésed. Utólag vettem csak észre hogy egy régebbi szakácskönyvemben is szerepel ez a recept ott nem kakaópor hanem csoki reszelék van a barnás részbe de hasonló finom az is. Köszi hogy megosztottad gondolatodat!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)