Hozzávalók: 30 dkg. főtt áttört burgonya, 10 dkg. liszt, 1 db tojás, bőven petrezselyem zöldje, só. panírhoz: 1 db tojás, liszt, prézli, sütéshez: olaj.
🌸
Elkészítése: Megtisztítottam felkockáztam a krumplit enyhén sós vízben megfőztem. Leszűrtem áttörtem majd hagytam teljesen kihűlni. Hozzátéve a lisztet, tojás, sót és az apróra összevágott petrezselymet jól összegyúrtam és roládnak megformálva lisztbe felvert tojásba és prézlibe megforgattam és forró olajban megsütöttem. Mikor olajba tettem kicsit a hőfokot levettem hogy inkább lassan de átsüljön. Nagyon finom lett hozzá pár szem krumplit sütöttem és kovászos uborkával ettük !
Ui: Ezt a burgonyarudat most először sütöttem, pedig jó pár éve "forgatom" ezt a szakácskönyvet de nagyon finom attól függetlenül hogy sem hagymát, sem extra fűszert nem tartalmaz!
Ui: Ezt a burgonyarudat most először sütöttem, pedig jó pár éve "forgatom" ezt a szakácskönyvet de nagyon finom attól függetlenül hogy sem hagymát, sem extra fűszert nem tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok !
Ez a recepted is nagyon-nagyon finom lehet!!!!!!Éhes lettem.
VálaszTörlésEngem erőltetett anyukám zongorázni,utáltam.7 évig.Mostanában meg olyan szívesen játszanék,csak úgy,de alig emlékszem valamire.
Ha a lányom hazajön a nyaralásból, elkészítem neki, imádni fogja!
VálaszTörlésMammka örülök hogy tetszik, nagyon finom próbáld ki ! Hát igen általában amit erőltetnek a gyereknek azt nem szereti.Azért gondolom kis próba után menne az!
VálaszTörlésHajniZoli örülnék ha ez is tetszene lánykádnak mint a hamis fasírt, nagyon finom!