Hozzávalók: /fél adaghoz/: 1,5 dl langyos tej, 2 dkg. élesztő, 1 dl tejföl, 1 tojás/felütve fele a tésztába a másik felével kentem/, 1 mk. cukor, 1 tk. só, 35 dkg. liszt. tölteléknek: 1 doboz tejfölt lecsepegtettem szűrőkanálon és 1 mk. sóval elkevertem./ nem használtam fel az egész dobozzal/
😊
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben cukorral megkelesztettem majd a liszthez adtam a többi hozzávalóval együtt. Jól bedagasztottam letakart konyharuhával hagytam duplájára nőni. A megkelt tésztát átgyúrtam majd feldaraboltam kis gombóccá ebből a mennyiségből 6 db lett. Egyenként a gombócokat kinyújtottam ovális alakra a vékonyabb részénél 3-4 helyen bevágtam a tésztát, a vastagabb részére tettem a lecsurgatott sűrűbb tejfölből és feltekertem kifli formára. Tepsibe pakoltam majd lekentem a tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.😋
Jó étvágyat!
Éva ez nagyon finom lehet:) Szépek lettek:)
VálaszTörlésDe jó! Olyan jó lenne ilyet enni reggelire...
VálaszTörlésKati nagyon finom puha!
VálaszTörlésLilla Seffer köszi! Miért nem szóltál előbb ejnye-bejnye:-))
Nagyon szépek lettek Éva! :)
VálaszTörlésHamar cselekedtél! Olvastam én is a kajmakot Vanilla blogján, nekem is tetszett. Szépek lettek a kiflijeid!
VálaszTörlésNagyon jók a kiflik örülök hogy tetszett.Létezik házi verziója is a kajmaknak amit akik külföldön élnek tejszínböl készíti na majd rászánom magam elkészítem házilag és leírom hogy milyen.
VálaszTörlésCsak mejd egy jóóó idő után mivel lassan költözködünk.
Biztosan nagyon finomak, jó ízük lehet ezzel a sózott, lecsepegtetett tejföllel! :)
VálaszTörlésOkki köszi!
VálaszTörlésVanilla Daniela nagyon finom volt bár nem lett olyan szép mint a tiéd. Kellemes költözést ha lehet ilyet mondani a költösére?:)
Hankka finom volt!