Hozzávalók:Egyszerűbb megoldást választottam az elkészítését illetően! Bolti "Szilas" kapros savanyúság tartosítót használtam , üvegenként 2 ek. cukrot, babérlevelet és ecetet használtam hozzá, és természetesen az uborkát!
Elkészítése: Alaposan megmostam az uborkákat a két végét levágtam, majd feldaraboltam(nem gyalultam, nagyobb darabokra vágtam). A kimosott üvegekbe pakoltam tettem bele pár darab babárlevelet és a cukrot rákanalaztam. A megadott mennyiségű vizet feltettem főni beleszórtam a zacskó tartalmát a vízbe ezzel főztem kb. 5 ' ezután szűrőkanálon átszűrtem hogy a magja külön legyen.A kihűlt folyadékhoz tettem az ecetet átkevertem és a szűrőkanálból a magokat az üvegekbe kanalaztam hogy mindegyikbe azonos mennyiség jusson . A levet szedőkanállal rákanalaztam majd fóliával letakarva és az üveg tetejét rászorítva tálcára pakoltam és hagytam pihenni másnapig. Kicsit "csinosítgattam és ment a polcokra !
Téli napokra!
Ui:Nagyon praktikus ez az egységcsomag és finom ! Hozzávaló mennyiséget nem írtam hiszen függ attól hogy mennyi uborkából készítjük a csomagon pedig rajta van mennyi folyadékhoz mennyi ecet szükséges, cukrot kicsit kevesebbet tettem!
Jól mutatnak az üvegben, biztosan finom is lesz.
VálaszTörlésSzépek lettek az üvegeid, mutatós rajtuk a "sapka" :)!
VálaszTörlésNagyon szeretjük mi is!:))
VálaszTörlésHajniZoli köszi, nagyon bízom benne hogy finom lesz!
VálaszTörlésKatalin köszönöm!
Böbe köszi!
Évekig ezt a verziót használtam,nincs ezzel semmi gond,sőt!
VálaszTörlésBiztosan finom lesz, jó így, nagyobb darabokra vágva az uborka! :)
VálaszTörlés