Hozzávalók és elkészítése: szokásos recept szerinti 10-12 db palacsinta. + Töltelék: 10 dkg. mák, 1/2 dl tej, 2 ek. cukor, 1 tk. vaníliacukor, 3 ek. szederlekvár. A tejet megforrósítottam a kétféle cukorral és beleszórtam a mákot kicsit főtt majd hagytam teljesen kihűlni és ekkor kevertem hozzá a szederlekvárt.
Ezzel a töltelékkel kentem meg a palacsintákat ami nagyon finom volt. Természetesen a mennyiség sz.sz. növelhető attól függően hogy mennyien esszük ezt a finomságot .Nagyon szeretem változtatni a tölteléket, ami férjuram részéről nem mondható el, ilyenkor neki marad a hagyományos sárgabaracklekvár!!!
Jó étvágyat kívánok !
Most meg is ennék egy pár palacsintát, csakis ezzel a töltelékkel! :)
VálaszTörlésNyerő párosítás! :)
VálaszTörlésEz nagyon jó ötlet, ilyen palacsintát még nem ettem és nem nem is tudom, hogy ez miért nem jutott eszembe eddig!
VálaszTörlésÉn is megkostolnám, köszönöm!
VálaszTörlésDe jó ötlet a mák a szederrel. Akkor a férjed is olyan mint apum, csak a hagyományost szereti:)
VálaszTörlésNa de Évikém! 70 fokban palacsinta? azért ez nem semmi :)
VálaszTörlésDe érdekes ez a mákos-szederlekváros töltelék, igazán finom lehet így a palacsinta! :)
VálaszTörlésMákos palacsinta? Miért is ne!
VálaszTörlésJó párosítás! Szeretnénk mi is:-)
VálaszTörlésEddig még csak sima hétköznapi mákos palacsintát ettem. Úgy is jó, de szederlekvárral ünnepi fogás!
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm és örülök hogy tetszik! Ha kipróbáljátok majd megtudjátok mennyire finom párosítás így!
VálaszTörlésÓ, hogy ez mennyire finom lehet! Még jó, hogy épp most fogok palacsintát sütni, már be van keverve a tészta. Csak azt nem tudom, van-e itthon szeder lekvárom...? Idén még nem főztem, a tavalyi meg már lehet, hogy elfogyott.
VálaszTörlés