Hozzávalók: Zsír, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom,15 dkg. kolbász, fűszerek :só, pirospaprika, őrölt bors, csípős paprika. 25 dkg. tarhonya , tarhonya fűszerezéséhez:só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyem, kevés olaj .
Elkészítése: A lecsót / mindenki / a szokásos módon elkészítettem majd az apróra fölvágott kolbásszal belefőztem. Külön kevés olajon megpirítottam a tarhonyát amire rászórtam a fűszereket és felöntöttem annyi vízzel ami bőven ellepte kevés főzés után letakarom fedővel és hagyom a párában megpuhulni a tarhonyát, ezért kb. 20' nem veszem le a fedőt.
Jó étvágyat!
Finom.....éhes vagyok...:)
VálaszTörlésJó kis nyári eledel... én még kolbász nélkül is szeretem.
VálaszTörlésMegkívántam a tarhonyát:)
VálaszTörlésMegint jó ötletet adtál,mert én csak rizzsel főztem eddig.
VálaszTörlésItt gondolkodom, hogy mi is legyen a holnapi ebéd és íme, lecsót eszünk! Finom dolog, köszi:-)
VálaszTörlésNálunk is gyakran készül a lecsó tarhonyával. Márcsak azért is, mert a szülőfalum népe a "tarhonyások", ahol még az árokparton is kicsírázik atarhonya. :)
VálaszTörlésMammka gyorsan egyél valamit:-))
VálaszTörlésKati na-na, gyorsan egyél:-)
Gerdi sokszor megettem már én is úgy sőt van mikor jobban is esik!
Márti örülök hogy tippet adhattam.
HajniZoli örülök hogy segíthettem.
marisz57 örülök hogy ezt megtudhattam, eddig nem tudtam!