Nagyon szeretem a szilvalekvárt így próbálok minden évben ebből is pár üveggel készíteni. Mivel a gyümölcsöt is piacról vagy zöldséges boltból kell megvennünk és akkor még a cukor hozzá, ezért csak általában kis mennyiségben készítem! Most 5 kg. gyümölcshöz tettem 1/2 kg. cukrot,9 db 3 dl üveggel lett.
A receptet megtaláljátok itt !
(Nagyon praktikus ez a lekvárkészítési módszer mert nem kell a tűzhely mellett állni kavargatni!)
Téli napokra !
De jó:) Úgy szeretem mikor ilyen szépen dekorálod az üvegeket:)
VálaszTörlésKedves Évi, nagyon szépek a lekvárjaid ! :) Én is kedvet kaptam, lehet a hétvégén főzök pár üveggel.
VálaszTörlésSzépek lettek a lekvárjaid! Én valószínű idén nem teszek el, mert maradt tavalyról :)
VálaszTörlésTényleg sokkal csinosabbak így az üvegek :)
VálaszTörlésÉn is tettem el szilvalekvárt a napokban saját szilvából. A módszeredet kipróbálom, mert tényleg sokáig kell főzni, nekem kicsit (épp csak) le is kapta az alját.
Szépek! Nekem is maradt a tavalyról, így most nem főzök, viszont fagyasztottam le szilvásgombócnak:-)
VálaszTörlésKati köszi!
VálaszTörlésCzakó Mariann köszi, ez a módszer nagyon jó próbáld ki hajrá!!
Katalin köszi, nem szoktam egyszerre sokat eltenni így minden évben elkészítem!
Patrícia köszi. Ezt a módszert érdemes kipróbálnod mert csak beteszed a sütőbe. Akár a tűzhelyen akár a sütőben készíted nem szabad nagy lángon csinálni akkor ragad le.
HajniZoli köszi.Akkor most megúszod a lekvárfőzést?:-)) Gombóc is jó ötlet!