Oldalak

2013. augusztus 29., csütörtök

Tárkonyos csirkeragu"Ízőrzők" Ozora

                                                                                   
Hozzávalók: 30 dkg. csirkemell, olaj,  1 db sárgarépa, 1 db petrezselyem gyökér, 2 db kisebb hagyma, 2 szem krumpli, 1 db zöldpaprika, 1 dl tejföl, babérlevél, só, őrölt bors, 1 mk.tárkony, zeller zöldje, 1 ek. liszt. levesbetéthez: 1 db tojás, pici olaj, só, liszt.
🐓
Elkészítése:  A csirkemellet csíkokra vágtam, a sárgarépát és gyökeret megtisztítás után karikára, a krumplit és a paprikát kockára vágtam Az olajat megforrósítottam majd az egyik hagymát amit előzőleg apróra felkockáztam  beleöntöttem  ehhez tettem a zöldségeket és együtt dinszteltem . Ezután rátettem a babérlevelet  az egészben meghagyott vöröshagymát  és a csíkokra felvágott húst majd felengedtem vízzel amibe a zeller zöldjét és a paprikát valamint a fűszereket sót és őrölt borsot tettem. Fedő alatt főztem amíg a húst megpuhult ekkor tettem hozzá a krumplit.  A tejfölben elkevertem a lisztet amit a leveshez tettem majd tárkonnyal ízesítettem.  Elkészítettem a galuskát : tojás, pici olaj, só és liszt amennyi szükséges kicsit hagytam pihenni majd a levesbe szaggattam és készre főztem. Nagyon finom laktató  étel! 😋
(A hozzávalók mennyiségét  változtattam , mivel csak 2 személyre főztem és tejszín helyett tejfölt tettem bele)
Jó étvágyat kívánok !

9 megjegyzés:

  1. Ejj Éva, mennyire szeretem az ilyen leveseket:) Nagyon, de nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a tárkony ízét, illatát!

    VálaszTörlés
  3. Finom is ez a leves! Tárkonnyal, savanykásan:-)

    VálaszTörlés
  4. Kati köszi, nekem is nagyon ízlett ez a leves most.
    Katalin köszi az volt!
    Vicuska nem olyan régen ismertem meg mert eddig nem nagyon használtam a konyhámban de nagyon ízlik!
    HajniZoli köszi!

    VálaszTörlés
  5. Hmm... milyen finom és tartalmas leves lehet! Biztos szeretném!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finomat főztél! Én is így főzöm a ragulevest, friss tárkonnyal a kertből, csak nem galuskát teszek betétnek, hanem hol csipetkét, hol rizst, mindegyikkel nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  7. marisz57 nagyon ízlett nekem is bár friss tárkonyom nincs de szárítottnak is kellemes volt az íze.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)