Hozzávalók: A főzelék elkészítése blogomban megtalálható itt. / az előző bejegyzésemben borsót még passzíroztam azóta kaptam turmixgépet most ezzel pürésítem a borsót/, 20 dkg. lecsókolbász 2 ek. zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, pirospaprika, őrölt bors, csípős paprika./fűszerek ízlés szerint/
Elkészítése: A zsírt felforrósítottam és az apró kockákra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát megdinszteltem benne. A kolbász héját lehúztam és felaprítottam majd rátettem a hagymára fűszereztem és egész kevés vizet öntöttem rá készre főztem./ kevés ideig kell főzni/
Jó étvágyat!
A sárgaborsó a család egyik kedvence:) Én többnyire levesnek szoktam készíteni, de gyerekkoromban nálunk is mindig ilyen főzlék volt.
VálaszTörlésÉn is szeretem a sárgaborsót! Nagyon finom és kiadós főzelék :)
VálaszTörlésNagyon szeretem!! Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el, még hidegen is rá járok olyankor, kolbász nélkül:))
VálaszTörlésDe finomat főztél! A sárgaborsó a férjem kedvence :)
VálaszTörlésNagyon szép, vidám a tányérod is :)
Így ahogy van, az egyik kedvencem! :)
VálaszTörlésNálunk is kedvenc. Finom, laktató főzelék.
VálaszTörlés