Hozzávalók: 1,5 kg. birsalma, 60 dkg. cukor, apróra vágott dióbél.
🌸
Elkészítése: Alaposan megmostam a birsalmát majd cikkekre vágva beleöntöttem egy fazékba . Felöntöttem vízzel addig főztem még teljesen puha nem lett. Ekkor leszűrtem és összeturmixoltam , ezt az összeturmixolt pépet mértem le ami ekkor már csak 90 dkg. volt. Feltettem ismét főni kb. 20' főztem amikor hozzátettem a cukrot és lassú tűzön állandó kavarás közben főztem még 20'.(Főzés közben én most 1/2 mk. fahéjat tettem hozzá) Közben ellenőriztem tányérra cseppentettem a pépből és ha már cseppentés után bőrösödik a pép akkor készen van. Egy tálkát vízzel kiöblítettem és ebbe öntöttem bele úgy hogy közben az összevágott dióból szórtam közé. Másnapig hagytam ebben a tálkában majd sütőpapírra borítottam ki ezzel egy tálcára tettem egész diószemeket tettem még rá és szitával leborítva most 2-3 hétig hűvös szellős helyre teszem ahol kellően kiszikkad!
Jó étvágyat!
De örülök, hogy sikerült most egy-két trükköt ellesnem tőled! :)
VálaszTörlésMég sosem ettem, nagyon kíváncsi vagyok milyen, de nincs elegendő birsalmám.
VálaszTörlésJól néz ki! :)
VálaszTörlésVicuska örülök ha segíthettem valamiben!
VálaszTörlésKati nem szükséges ehhez sok látod nekem is csak másfél kg. volt, jó lesz gyümölcskenyérbe is majd az ünnepeken.
Csigabige köszi!
De szeretem birsalmasajtot!!
VálaszTörlésNagyon finom sütikbe! Tettem már kis kiflikbe is tölteléknek, kavart tésztába is, kalácstésztába is, de magában is finom csemege. Dióval még nem készítettem, legközelebb kipróbálom.i
VálaszTörlésEri ka finom is tud lenni!
VálaszTörlésHajniZoli gyümölcs kenyérbe fogok belőle tenni!Nagyon finom dióval !