Hozzávalók: Tészta: 25 dkg. liszt, 12,5 margarin, 1,5 dkg. élesztő, 1 db tojás, 2 tk. só, 5 dkg. reszelt sajt, tejföl sz.sz.. Kenéshez: tojás, reszelt sajt
😉
Elkészítése: Lisztet a margarinnal elmorzsoltam, kevés tejben megkelesztettem az élesztőt majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrtam. A tejfölből annyit kell használni amitől jól gyúrható tészta lesz. A tepsi hátán kinyújtottam a tésztát megkentem felvert tojással beszórtam a sajttal és derelyevágóval felkockáztam. Kicsit hagytam a tésztát pihenni kb. 30' majd sütőbe tettem bekapcsoltam a sütőt és 200 fokon 20' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből a tepsit szinte egybe volt a tészta de mikor már kezdett hűlni akkor szétszedtem darabokra.😋
Jó étvágyat kívánok !
Finom sós ropogtatni rágcsa. :)
VálaszTörlésOkki köszi!
VálaszTörlés