Oldalak

2014. január 4., szombat

Aszalt szilvás-csokis kalács

                                                                          


Hozzávalók:  1,5 dl tej, 1,5 ek. cukor, 1,5 dkg. élesztő, 15 dkg. rétesliszt, 15 dkg. finomliszt, csipetnyi só, 1 felvert tojás fele/ a másik felével kentem meg a tésztát/, 4 dkg. langyos margarin. 10 dkg. aszalt szilva, 5 dkg. apróra tördelt tejcsoki.
🌸
Elkészítése: A kétféle lisztet  összekevertem  a pici sóval együtt. A tejet meglangyosítottam bele tettem a cukrot élesztőt kicsit hagytam  majd hozzáöntöttem a liszthez beletettem a tojást és a langyos margarint. Jól bedagasztottam majd letakarva hagytam pihenni a tésztát 50'. Ezután enyhén lisztes felületen átgyúrtam és kétfelé vettem  egyenként kinyújtottam  az első tésztára rászórtam az apróra feldarabolt aszalt szilvát majd a következő tésztát tettem rá amire a feldarabolt csokit tettem. A tésztát felgöngyöltem, őzgerincformát margarinnal kikentem és ebbe tettem  majd még pihentettem 15' , ezalatt előmelegítettem a sütőt. A tésztát tojással lekentem és sütőbe téve 220 fokon 30' sütöttem. Formában hagytam kihűlni, majd kivettem és porcukorral megszórtam.
Jó étvágyat kívánok !

10 megjegyzés:

  1. Húh, de régen sütöttem kalácsot, de ezt el kell készítenem hamarosan! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez aztán a különleges ízkavalkád!És milyen puha!És biztos nagyon finom is....köszönöm a receptet,Évikém!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta,nehéz lesz ellenállni! Pedig megfogadtam.....

    VálaszTörlés
  4. Nemrégen ettem aszaltszilvás kenyeret- nagyon ízlett nekünk! De finom lehetett akkor a kalácsod! BÚÉK!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon-nagyon fincsi lehet az aszalt szilvával és a csokival, igazán guszta! :)

    VálaszTörlés
  6. Szép lassan megkapom a végső indíttatást a kalácssütéshez.:) Nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  7. De kár, hogy nem ehetek ilyet!:( Csodásak, kívánatosak, mintha még mosolyognának is rám! :)))

    VálaszTörlés
  8. De jól néz ki a kalácsod! Mintha nevetne :-)

    VálaszTörlés
  9. Csigabige itt az ideje hogy süssél!
    Emőke örülök hogy tetszik nagyon finom érdemes kipróbálnod!
    Nagymama azért néha a fogadalmakat is meglehet szegni egy kis finomságért:-))
    Vicuska úgy is biztos nagyon finom volt. Köszönöm!
    VR.Júlia Akkor rajta! Köszi!
    Tiffanylda sajnálom hogy nem érezheted ezt a finomságot. Köszi, utólag vettem észre hogy mivel ferdén vágtam valóban olyan mintha arc lenne ?:))
    Katalin örülök hogy tetszik, csak a véletlen műve hogy így mosolyog! Vagy mégsem?:-))

    VálaszTörlés
  10. A gyengém a kelt tészta... Már a neve hallatán is csorog a nyálam. Olyan szép kalácsot sütöttél.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)