Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1,5 ek. cukor, 1,5 dkg. élesztő, 15 dkg. rétesliszt, 15 dkg. finomliszt, csipetnyi só, 1 felvert tojás fele/ a másik felével kentem meg a tésztát/, 4 dkg. langyos margarin. 10 dkg. aszalt szilva, 5 dkg. apróra tördelt tejcsoki.
🌸
Elkészítése: A kétféle lisztet összekevertem a pici sóval együtt. A tejet meglangyosítottam bele tettem a cukrot élesztőt kicsit hagytam majd hozzáöntöttem a liszthez beletettem a tojást és a langyos margarint. Jól bedagasztottam majd letakarva hagytam pihenni a tésztát 50'. Ezután enyhén lisztes felületen átgyúrtam és kétfelé vettem egyenként kinyújtottam az első tésztára rászórtam az apróra feldarabolt aszalt szilvát majd a következő tésztát tettem rá amire a feldarabolt csokit tettem. A tésztát felgöngyöltem, őzgerincformát margarinnal kikentem és ebbe tettem majd még pihentettem 15' , ezalatt előmelegítettem a sütőt. A tésztát tojással lekentem és sütőbe téve 220 fokon 30' sütöttem. Formában hagytam kihűlni, majd kivettem és porcukorral megszórtam.
Jó étvágyat kívánok !
Húh, de régen sütöttem kalácsot, de ezt el kell készítenem hamarosan! :)
VálaszTörlésEz aztán a különleges ízkavalkád!És milyen puha!És biztos nagyon finom is....köszönöm a receptet,Évikém!
VálaszTörlésNagyon guszta,nehéz lesz ellenállni! Pedig megfogadtam.....
VálaszTörlésNemrégen ettem aszaltszilvás kenyeret- nagyon ízlett nekünk! De finom lehetett akkor a kalácsod! BÚÉK!!!
VálaszTörlésNagyon-nagyon fincsi lehet az aszalt szilvával és a csokival, igazán guszta! :)
VálaszTörlésSzép lassan megkapom a végső indíttatást a kalácssütéshez.:) Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésDe kár, hogy nem ehetek ilyet!:( Csodásak, kívánatosak, mintha még mosolyognának is rám! :)))
VálaszTörlésDe jól néz ki a kalácsod! Mintha nevetne :-)
VálaszTörlésCsigabige itt az ideje hogy süssél!
VálaszTörlésEmőke örülök hogy tetszik nagyon finom érdemes kipróbálnod!
Nagymama azért néha a fogadalmakat is meglehet szegni egy kis finomságért:-))
Vicuska úgy is biztos nagyon finom volt. Köszönöm!
VR.Júlia Akkor rajta! Köszi!
Tiffanylda sajnálom hogy nem érezheted ezt a finomságot. Köszi, utólag vettem észre hogy mivel ferdén vágtam valóban olyan mintha arc lenne ?:))
Katalin örülök hogy tetszik, csak a véletlen műve hogy így mosolyog! Vagy mégsem?:-))
A gyengém a kelt tészta... Már a neve hallatán is csorog a nyálam. Olyan szép kalácsot sütöttél.
VálaszTörlés