Hozzávalók: 1/2 kg. zöldborsó, 1 db murok/sárgarépa/, 1 db vöröshagyma, tejföl, petrezselyemzöldje, olaj, liszt, só, pirospaprika.
🌸
Elkészítése: Olajat melegítettem amibe megpároltam az apróra fölvágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát. Hozzátettem a zöldborsót majd megszórtam 1 ek. liszttel ezután sót és pirospaprikát szórtam rá felöntöttem kevés vízzel amivel 15' főztem. Levettem a tűzhelyről és megszórtam az apróra fölvágott petrezselyemmel és hozzá öntöttem a tejfölt. Feltétnek tükörtojást készítettemUi: Nagyon szeretem a borsófőzeléket. Eddig nem tudtam hogy mi a murok ? Kíváncsi voltam hogy murokkal elkészítve milyen lehet a főzelék ? Most már tudom nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
Legutóbb kipróbáltam a liszt nélküli (önmagával való) sűrítést, egyszer a krumplilevesen, egyszer meg pont a cukorborsó főzeléken. Úgy tűnik, nagyszerűen működik a dolog - az étel egy részét leturmixolom és ezzel sűrítem be. Esetleg te is kísérletezhetsz vele.
VálaszTörlésNem káros ! Sőt ! :-)
aranyos fodorka köszi ez jó ötlet majd kipróbálom. Általában én nem is szoktam lisztet rátenni csak a tejfölt. Igazából most a játék kedvéért kerestem egy erdélyi ételt és ahol találtam ezt a receptet ott így volt leírva.
VálaszTörlésÉn sem készítettem még murokkal, de nagyon jól néz ki, biztosan nagyon finom! :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Így még nem ettem a borsófőzeléket, de tetszik! Meghívásodnak eleget tettem és megosztottam pár dolgot magamról :) Köszönöm ismételten a meghívást! :)
VálaszTörlésUgyanígy készítem én is, talán több zöldpetrezselymet és a fűszerpaprika helyett őrölt bors használok.
VálaszTörlésEz az igaz borsófőzelék, legalább is nekem. Nagyon szeretem. :)
VálaszTörlésHankka egyszer próbáld ki nagyon finom!
VálaszTörlésCsigabige köszi! Már olvastalak én köszönöm hogy folytattad a játékot!
Juci erdélyi oldalról néztem a receptet azon én is csodálkoztam hogy borsot nem írt!
Okki köszi!
Köszi a nevezést, ideértem, ha későre is:) Nagyon guszta:)
VálaszTörlés