Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 25 dkg. darált dió
- tepsi kenéséhez margarin és liszt a szóráshoz
Elkészítése: A tojássárgáját a cukorral jól kikavartam majd hozzátettem a darált diót amivel összekevertem. A tojásfehérjét felvertem kemény habnak és apránként hozzákevertem a diós masszához. Tepsit margarinnal jól kikentem beszórtam liszttel és ebbe öntöttem a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Tepsiből kiborítottam majd kettévágtam /sütemény hosszának a felénél/ és lekvárral megkentem az egyik felét a másik lapot rátettem és porcukorral szórtam meg. Nagyon finom sütemény!
Ui: Nagyon finom a tésztája, arra gondoltam hogy akár tortalapnak is jó lehetne!
Jó étvágyat kívánok !
Finom és egészséges is:)
VálaszTörlésEnnyi dióval csakis finom lehet, tortának is! Esetleg diós krémmel...
VálaszTörlésJó kis recept, diós süteményekkel nem lehet félrelőni, azok csakis finomak :)
VálaszTörlésFantasztikus, egészséges, és nagyon finom a diós szeleted...köszi hogy megosztottad ezt a jó kis könnyü receptet!
VálaszTörlésKati köszi!
VálaszTörlésGerdi örülök hogy tetszik, nekem is az volt eszembe hogy diókrémmel milyen jó lenne!
Csigabige köszi!
Elisabeth örülök hogy tetszik!