Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg. margarin
- kb. 5 dkg reszelt sajt
- 1 mk. só
- 1/2-1/2 mk oregánó, bazsalikom és pirospaprika
- 1 tojás sárgája/ fehérjével kentem a tésztát, köménymag és szezámmag keverékével szórtam/
Elkészítése: A margarint és a lisztet összemorzsoltam majd a többi hozzávalóval összegyúrtam és hűtőbe tettem 30'-re. Ezután vékonyra kinyújtottam és pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Kis mintát nyomtam a közepébe. Tojás fehérjébe kevés sót szórtam ezzel kentem meg majd megszórtam a magokkal. Előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem. Nagyon finom porhanyós keksz lett!
Finom lehetett a sokféle fűszertől!
VálaszTörlésIgazán fincsi lehet ez a keksz. Szeretem ezeket a fűszereket. :)
VálaszTörlésIzgalmas recept! Biztos finom lehet! :)
VálaszTörlésJó kis sós nasi, tetszik! :)
VálaszTörlésEgyszerű és nagyszerű! :)
VálaszTörlésÉva, már meg akartam kérdezni, hogy tudsz róla, hogy ha rákattintok nálad a megjegyzés írásra akkor a Tshibo ablaka ugrik fel először a kis-ablak helyett? Már tapasztaltam ezt más blognál is, de nem tudom, hogy direkt van-e ez így,megegyezéssel a háttérben?
Katalin köszi örülök hogy tetszik, nagyon finom !
VálaszTörlésÉvi köszönöm!
Csigabige nagyon finom köszi!
Hankka finom néha szinte kívánom a sósat a sok édes után! Köszi!
teller-cake köszi! Sajnos már én is tapasztaltam és mérges is vagyok érte, sok más blogon is bosszant mikor bejön ez a reklám. Nem tudom mit kéne tenni ellene? Általában ha másnál észreveszem hogy két ablak nyílik meg akkor egyből az egyiket már csukom is be.
Köszi választ, én sem tudom mi a teendő ilyenkor, de ma megtudom, szólok. :)
VálaszTörlés