Hozzávalók: 1 db ostyalap, krémhez: tejszín, összesen 8dkg. étcsokoládé, /fele krémbe fele a tetejére/.
Elkészítése: Először az ostyalapot feldaraboltam 7,5x7,5 cm kockákra . Feltettem edénybe vizet főni , az edényre rákötöttem egy gézlapot/lehet bármilyen vékony textilt is/ erre pakoltam az ostyalapot egyesével 3-4 percig hagytam rajta így a párában megpuhult és ekkor egy fém kúp formára tekertem.( Az előző tölcsérem készítésekor még ez a forma nekem sem volt, ezért úgy oldottam meg hogy kartonból vágtam ki kört amit összetekertem kúp alakú formára és fóliával bevontam az előző bejegyzésemnél meglehet nézni.) Mikor már mindegyikkel elkészültem akkor készítettem a krémet. Felvertem a tejszínhabot majd megolvasztottam a csokoládét kicsit hűtöttem és összekevertem ezzel töltöttem meg a tölcséreket. A csoki másik felét szintén felolvasztottam és megcsurgattam vele a fagyit. Könnyen elkészíthető ezzel a technikával a tölcsér , ezzel a krémmel pedig nagyon finom!
Ui: Az 1 db ostyalapból 8 db lett. A krémhez pontos mennyiséget nem tudok ( talán 1/2 dl volt a tejszín). Ez most egy próba volt az unokámnak ha készítem már rutinosabb leszek :-))
Jó étvágyat!
De jó ötlet! Mindig hozol valami újdonságot :-)
VálaszTörlésKatalin örülök hogy tetszik!
VálaszTörlés