Régi receptes újságban találtam és az elnevezése tetszett meg mivel ott"Aparhanti joghurtos forgós fánk" volt a neve.Egyszerű elkészíteni és igen finom, nálam azért lett csak ilyen egyszerű a neve mert nem akart forogni:-))
Hozzávalók:
- 15 dkg. liszt
- 1 db tojás
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál porcukor, csipet só és olaj a sütéshez.
Elkészítése: A hozzávalókat jól összekevertem és a masszából kanállal szaggattam a forró olajba. Szépen megnő a tészta de forogni nem volt hajlandó ezért én fordítottam meg hogy mindkét oldala megsüljön! Nagyon finom ribizlilekvárral ettük !
Jó étvágyat!
Ez tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető finom fánk. Második fogásnak is megfelel. Nekem se mindig fordulnak meg maguktól.
VálaszTörlésÓ ez nagyon jó! Lekvárral még nem próbáltam.
VálaszTörlésSzoktam én is sütni és pillanatok alatt elfogy, szeretjük.
Hogy te mennyi sok-sok finomságot készítesz napról napra! :))
VálaszTörlésmarisz57 általában amit szoktam sütni fánkot azoktól nem is vártam hogy megforduljon, de mivel ennek az volt a neve így biztos voltam benne hogy talán?:-))
VálaszTörlésRébék-Nagy Jutka örülök hogy ismered, lekvárral is nagyon finom!
sucika köszönöm!
Ha nem forog, nekem akkor is jöhet egy darab, mert nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésÉva,szeretem amiket sütsz,de ezt már mondtam!Nem forog....sebaj,ha megkínálsz örömmel fogyasztom így is;-)))))))))
VálaszTörlésCsigabige örülök hogy tetszik, legközelebb küldök:-))
VálaszTörlésEmőke köszönöm, megkínállak csak nem árulom el hogy sülés közben forgott vagy nem:-))
Kipróbáltam, nagyon gyorsan elkészíthető, olcsó és finom!Köszönöm a receptet!
VálaszTörléselem29 üdvözöllek! Nagyon örülök hogy kipróbáltad és még ízlett is. Egészségetekre!
VálaszTörlés